ZVEZDARIN DNEVNIK LEPIH REČI

 

Izolacija i pandemija su nam uskratili mnogo toga, a čini se najviše optimizma. Zato smo osmislili jedinstveni vodič za lepši dan, sunčanija jutra i vedrije noći pod zvezdama. Širimo zvezdanu prašinu optimističnih poruka kroz Zvezdarin dnevnik lepih reči!

Podršku da započnemo ovu rubriku dao nam je Vladimir Đurđević, dramski pisac i scenarista, autor teksta za predstavu Bajka o pozorištu, koja se više od pet godina igra na sceni Zvezdara teatra.

 

 

Za Zvezdarin dnevnik lepih reči bih želeo publici, ali i budućim kolegama, mladim piscima, da predočim sve prednosti pisanja drame u odnosu na pisanje scenarija. I obrnuto. Za one (malobrojne) koji ne znaju, dramski pisac piše za pozorište, a scenarista piše za televiziju i film. To jesu srodni, ali baš i nisu slični poslovi. Autor ovih redova se oprobao i u jednom i u drugom. – napisao je Vlada, a ceo tekst je dostupan ovde.

 

Glumac Radoslav Milenković, koji u Zvezdara teatru igra u predstavi Pasivno pušenje, podelio je sa nama stihove Vaska Pope. Uživajte!

 

 

– Toliko godina posle “Šala od svile”, mislim da “Don Žuan” predstavlja neku vrstu sabiranja utisaka i konsekvenca godina između. Rundek ovde peva o slobodi i mudrosti. Volim ove dve pesme da slušam jednu za drugom. Dobar pripovedač te natera da ti nedostaju stvari koje zapravo nikad nisi ni iskusio. – poručuje nam glumica Mina Sovtić, koja igra Saru u predstavi Ljubav u Savamali, poziva vas da poslušate ovu divnu numeru.

 

 

Glumac Jovan Jovanović je podelio sa nama svoju poruku za lepši dan, kojom nastavljamo da širimo zvezdanu prašinu optimističnih reči.

Otkud inspiracija? Ne znam. Kad bih znao stalno bih je tražio na tom mjestu. Ovako je, čini mi se, svuda. U osmijehu prolaznika, u ljubaznosti prodavačice, u zagrljaju nekog zaljubljenog para, u cvrkutu ptica, u dašku vjetra usred ljetnje vreve. Sve me to natjera da zastanem. Sve me to natjera da na časak zaboravim na sebe. Ne uvijek. Ali postoje trenuci. Ja ih zovem inspiracija.

Naš jedinstveni vodič za lepši dan, sunčanija jutra i vedrije noći pod zvezdama – Zvezdarin dnevnik lepih reči, dobio je još jednog člana. Glumica Lena Bogdanović, koja u predstavi “Ljubav u Savamali” igra novinarku Lizet, širi sa nama zvezdanu prašinu optimističnih poruka kroz stihove Ljubomira Simovića “Međuigra”. Ceo tekst pročitajte ovde. 

 

Za zvezdanije nebo svoje stihove podelila je i Mirjana Bobić Mojsilović, po čijem tekstu se u Zvezdara teatru igra predstava “Suze su ok”.

POVEZANE VESTI

KROZ ZVEZDARIN TELESKOP: SINIŠA UBOVIĆ

  U komadu “Berači snova” Vladimira Đurđevića, igra lik kuma Spasoja. Njegov skriveni talenat je kuvanje, kod ljudi najviše ceni iskrenost i autentičnost, i smatra da su lepota življenja i lepota pozorišta u neponovljivosti trenutka. “Kroz Zvezdarin teleskop” zajedno bolje […]

Detaljnije

OTKAZUJE SE KLAUSTROFOBIČNA KOMEDIJA

  Predstava “Klaustrofobična komedija”, čija izvođenja su planirana za 15. i 16. jun, se otkazuje.     Ulaznice možete vratiti na našoj biletarnici petkom 12-19.30 časova i dva sata pre početka svake predstave, ili zameniti za neku drugu predstavu sa […]

Detaljnije

URUČEN PRIHOD OD VEČERI POEZIJE MATIJE BEĆKOVIĆA

  Prihod koji je ostvaren na večeri poezije Matije Bećkovića krajem prošle godine, direktor Zvezdara teatra Dušan Kovačević i pesnik Matija Bećković danas su u Zvezdara teatru uručili novoizabranom mitropolitu crnogorsko-primorskom, Joanikiju. Prihod je namenjen za obnovu kapele patrijarha Gavrila […]

Detaljnije