КРОЗ ЗВЕЗДАРИН ТЕЛЕСКОП

 

Овог лета Звездара театар вас води кроз јединствено путовање на ком ће вам друштво правити писци, глумци, редитељи, као и запослени у нашем позоришту! Завирите кроз наш телескоп и сазнајте шта наше звезде воле да читају, који су им скривени таленти, како виде позоришну сцену у Србији, које стихове и писце најчешће цитирају и која места вам препоручују да посетите.

 

У нашу нову рубрику „Кроз Звездарин телескоп”, уводи вас писац Владимир Ђурђевић, који је написао текст за две представе са репертоара Звездара театра – „Бајка о попзоришту” и „Савршен крој”... Прочитајте шта нам Влада препоручује.

 

Владимир Ђурђевић

 

Глумац, Стефан Радоњић у представи „Бајка о позоришту” Звездара театра, тумачи лик Дениса, сина директора позоришта. Каже да је упорношћу успео да реализује све досадашње жеље, да је лепота живљења у неизвесности и тренуцима среће, смеха и љубави.  Радо цитира Шекспира, али и Ал Паћина, воли јахање, плес и певање, а чека га и скок са падобраном. Сазнајте шта нам Стефан препоручује и како оцењује позоришну сцену овде… 

 

Стефан Радоњић

 

Глумица Јелена Ступљанин улогом Јулишке Толнај у представи „Корешподенција” уједно се након пар година рада у Њујорку, вратила на српску позоришну сцену. Скривени таленат јој је свирање у чашу, волела би да зна да кува и сматра де је лепота позоришта у слободи, а лепота живљења у садашњем тренутку. Јелена је наш наредни гост у рубрици „Кроз Звездарин телескоп”. Њене одговоре можете прочитати овде.

 

Јелена Ступљанин

 

Сликар, илустратор, графички дизајнер Стево Мандић аутор је неколико спотова за представе Звездара театра (Корешподенција, Осама-Касаба у Њујорку…). Каже да је лепота позоришта умогућности да се доживи надреално: „Да се напијете без капи алкохола!”. Жели да буде узор својим ћеркама и истиче како је временом научио како је оно што имамо највредније, а не оно ка чему стремимо. Цео текст у рубрици „Кроз Звездарин телескоп” доступан је овде.

 

Стево Мандић

 

У представи „Бајка о позоришту” Звездара театра тумачи улогу Стане Протић, а написала је и две монодраме „Лина” и „Милунка”. Код људи највише цени поштење у сваком погледу – поштен однос према себи, свету, послу, емоцијама, новцу, пријатељима. Упознајте боље глумицу Весну Станковић.

 

Весна Станковић

 

Moжете је гледати „на даскама које живот значе” у Звездара театру, где игра у представи „Добродошли у Србију”. Шира публика је препознаје по улози кадеткиње Цеце, у серији „Војна академија”. Када би јој остао један дан живота проживела би га као дете, а позоришна реплика у којој се највише проналази је: „Ја верујем и није ми тешко.” Упознајте боље нашу гошћу у рубрици „Кроз Звездарин телескоп”, глумицу Анђелу Јовановић.

 

Анђела Јовановић

 

Мурат из представе „Осама-Касаба у Њујорку”, који би, да му остане један дан живота проживео као – змај. Млади Требињац, коме је вечита инспирација сестра Јелена, води вас на још једно путовање „Кроз Звездарин телескоп”. Упознајте глумца Јована Јовановића.

 

Јован Јовановић

 

За улогу младог газде Симеона Његована у представи „Корешподенција” добио је  награду „Златно зрно” за најбољег младог глумца.  Скривени таленти су му компоновање и писање, код других највише цени искреност и посебност, а најдрагоценија особа у његовом животу је мајка… Наредни гост наше рубрике је глумац Јоаким Тасић.

 

Јоаким Тасић

 

У представи „Гозба” Звездара театра тумачи улогу Сузане. Највећа лаж коју себи стално понавља је да ће престати да се бави глумом, а волела би да научи да пише и режира. На питања у рубрици „Кроз Звездарин телескоп” одговарала је и глумица Тамара Крцуновић.

 

Тамара Крцуновић, Фото: Немања Новаковић

 

За представу „Осама-Касаба у Њујорку”, заједно са Дарком Бајићем урадио је драматизацију. Када би му остао један дан живота проживео би га као Леми Моторхед, а његов скривени таленат је да слуша шта му људи причају. Код људи највише цени доброту, а пријатељи код њега највише поштују лојалност. У рубрици „Кроз Звездарин телескоп” гостује писац, сценариста и драматург, Коста Пешевски…

 

Коста Пешевски

 

У представи „Пасивно пушење” на сцени Звездара театра можете га гледати у улози Радише, човека који је грешком ухапшен на аеродрому и осумњичен да је терориста. Његова животна девиза је стрпљење,  сматра да је лепота позоришта у прочишћењу, а лепота живљења у свему живом. Наш наредни гост у рубрици „Кроз Звездарин телескоп” је глумац Александар Ђурица.

 

Александар Ђурица

 

У представи Клаустрофобична комедијa, Душана Ковачевића, тумачи улогу пољске балерине Нине Херберт. Њена животна девиза је „Живи, љуби, ради”, код људи највише цени понизност, а  када би јој остао један дан живота проживела би га као – човек. О положају Београда и Србије на европској културној сцени, о лепоти позоришта и живљења, у нашој рубрици „Кроз Звездарин телескоп” прича глумица Невена Вукес.

 

Невена Вукес

 

У Звездара театру је можете гледати у две представе: у Боинг-Боингу тумачи улогу стјуардесе Жаклин, док је у Вечери будала гледате као Марлену. Животна девиза јој је „како сејеш, тако жањеш”, каже да јој је скривени таленат интуиција, а да пријатељи код ње највише поштују поузданост. Наша наредна гошћа у рубрици Кроз Звездарин телескоп је глумица Нада Мацанковић.

 

Нада Мацанковић

 

Даријан Михајловић је режирао представу „Љубав у Савамали” Звездара театра, која је премијерно изведена 16. новембра. Дипломирао је на катедри за Позоришну и радио режију на Факултету драмских уметности у Београду.  Режирао је преко четрдесет драма и четири опере. Ванредни је професор Факултета драмских уметности и Оперског студија Факултета музичке уметности. Био је уметнички директор и професор Омладинског позоришта „Дадов”. Од 2015. године је редитељ позоришта „Монбијоу” у Берлину. Прочитајте Даријанове одговоре на питања у рубрици „Кроз Звездарин телескоп”…

 

Даријан Михајловић

 

У Звездара театру игра у представи ,,Љубав у Савамали”, где тумачи улогу Саре. Студенткиња је завршне године глуме на Факултету драмских уметности у класи професора Драгана Петровића. Једна од њених животних девиза је ,,Не држе звезде нашу судбину, но ми сами”, верује у чувену Шекспирову мисао ,,Цео свет је позорница” а волела би да уме да лети! Следећа гошћа наше рубрике ,,Кроз Звездарин телескоп” је глумица Мина Совтић.

 

Мина Совтић

 

У представи „Љубав у Савамали”  у Звездара театру тумачи лик новинарке Лизет. Дипломирала је глуму на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Бранка Плеше. Добро познаје спорт, посебно фудбал, не воли узречице и волела би да боље пева. Следећа гошћа рубрике „Кроз Звездарин телескоп” је глумица Лена Богдановић.

 

Лена Богдановић

 

Глуму је заволео гледајући Зорана Радмиловића у представи Радован Трећи”. Дипломирао је на Академији драмских уметности у Новом Саду у класи професорке Виде Огњеновић. Игра у бројним серијама, представама и филмовима и професор је глуме на Академији уметности у Београду. У Звездара театру га можете видети у представи Генерална проба самоубиства”. Наш следећи гост рубрике Кроз Звездарин телескоп је глумац Игор Ђорђевић.

 

Игор Ђорђевић

 

Представа Љубав у Савамали која се игра у Звездара театру настала је по његовом тексту. Највише цени духовитост и жели да буде узор младим креативцима који сањају лепши и хуманији свет. Следећи гост наше рубрике Кроз Звездарин телескоп је писац Иван Лалић.

 

Иван Лалић

 

У Звездара театру игра у представи Љубав у Савамали“. За 46 година глумачког стажа остварио је велики број улога у позоришту, на филму и на телевизији. Пријатељи највише цене његову духовитост. Каже да је његов највећи изазов што је одлучио да се бави глумом. Следећи гост рубрике Кроз Звездарин телескоп је глумац Феђа Стојановић.

 

Феђа Стојановић

 

У Звездара театру игра у представи „Бајка о позоришту“. Воли да пише и да чита детективске романе, које сумња да ће икад прерасти. Највећи професионални изазов био јој је хорор филм и то на енглеском језику, који је снимила 2008.године. Каже да је лепота живљења у томе што се, за разлику од позоришта, крај не зна унапред. Наша следећа гошћа рубрике Кроз Звездарин телескоп је глумица Искра Брајовић.

 

Искра Брајовић

 

У Звездара театру игра у представама Феликс” и Боинг-Боинг“.  Глуму је дипломирала на Факултету драмских уметности у Београду 2008. године. Најмлађа публика би сигурно препознала њен глас, јер је радила бројне синхронизације цртаних филмова. Следећа гошћа наше рубрике Кроз Звездарин телескоп је глумица Андријана Оливерић.

 

Андријана Оливерић

 

У Звездара театру тумачи улогу Феликсовог сина у новој представи „Феликс“. Омиљени јунак из приче му је Робин Худ. Сматра да позориште ствара осећај да истина може све да сруши, али баш зато што је тај осећај кратког даха увек се враћа позоришту. Гост наше рубрике кроз Звездарин телескоп је глумац Филип Хајдуковић.

 

Филип Хајдуковић

 

 

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

НОВИ РЕПЕРТОАР У ПРИПРЕМИ

Поштована публико, вредно радимо на припреми новог репертоара. Сезона у Звездара театру традиционално почиње 8.10.   Фото: Никола Вукелић Почетак продаје за октобарска извођења планирамо за понедељак 27. септембра у 12 часова. Улазнице ћете моћи као и предходних година да […]

Детаљније

БЕРАЧИМА ДВЕ НАГРАДЕ НА НОВОМ ТВРЂАВА ТЕАТРУ

  На управо завршеном амбијенталном позоришном фестивалу “Нови тврђава театар” , у Чортановцима, представа “Берачи снова”, Божидара Ђуровића, однела је две награде. Хаџи Ненад Марчић проглашен је за најбољег глумца фестивала, док је Биљани Ђуровић припала Награда за глуму „Милан […]

Детаљније

БРАНКУ ЈАНКОВИЋУ НАГРАДА ЗА УЛОГУ У ОСАМИ

  23. Театар фест “Петар Кочић”, завршен је синоћ у Бања Луци, а међу награђеним глумцима је и Бранко Јанковић, који у представи “Осама-Касаба у Њујорку” тумачи лик Мунира. Жири фестивала је Јанковићу доделио специјалну награду за епизодну улогу Мунира […]

Детаљније