КРОЗ ЗВЕЗДАРИН ТЕЛЕСКОП

 

Овог лета Звездара театар вас води кроз јединствено путовање на ком ће вам друштво правити писци, глумци, редитељи, као и запослени у нашем позоришту! Завирите кроз наш телескоп и сазнајте шта наше звезде воле да читају, који су им скривени таленти, како виде позоришну сцену у Србији, које стихове и писце најчешће цитирају и која места вам препоручују да посетите.

У нашу нову рубрику „Кроз Звездарин телескоп”, уводи вас писац Владимир Ђурђевић, који је написао текст за две представе са репертоара Звездара театра – „Бајка о попзоришту” и „Савршен крој”... Прочитајте шта нам Влада препоручује.

Владимир Ђурђевић

Глумац, Стефан Радоњић у представи „Бајка о позоришту” Звездара театра, тумачи лик Дениса, сина директора позоришта. Каже да је упорношћу успео да реализује све досадашње жеље, да је лепота живљења у неизвесности и тренуцима среће, смеха и љубави.  Радо цитира Шекспира, али и Ал Паћина, воли јахање, плес и певање, а чека га и скок са падобраном. Сазнајте шта нам Стефан препоручује и како оцењује позоришну сцену овде… 

Стефан Радоњић

 

Глумица Јелена Ступљанин улогом Јулишке Толнај у представи „Корешподенција” уједно се након пар година рада у Њујорку, вратила на српску позоришну сцену. Скривени таленат јој је свирање у чашу, волела би да зна да кува и сматра де је лепота позоришта у слободи, а лепота живљења у садашњем тренутку. Јелена је наш наредни гост у рубрици „Кроз Звездарин телескоп”. Њене одговоре можете прочитати овде.

 

Јелена Ступљанин

Сликар, илустратор, графички дизајнер Стево Мандић аутор је неколико спотова за представе Звездара театра (Корешподенција, Осама-Касаба у Њујорку…). Каже да је лепота позоришта умогућности да се доживи надреално: „Да се напијете без капи алкохола!”. Жели да буде узор својим ћеркама и истиче како је временом научио како је оно што имамо највредније, а не оно ка чему стремимо. Цео текст у рубрици „Кроз Звездарин телескоп” доступан је овде.

Стево Мандић

У представи „Бајка о позоришту” Звездара театра тумачи улогу Стане Протић, а написала је и две монодраме „Лина” и „Милунка”. Код људи највише цени поштење у сваком погледу – поштен однос према себи, свету, послу, емоцијама, новцу, пријатељима. Упознајте боље глумицу Весну Станковић.

Весна Станковић

Moжете је гледати „на даскама које живот значе” у Звездара театру, где игра у представи „Добродошли у Србију”. Шира публика је препознаје по улози кадеткиње Цеце, у серији „Војна академија”. Када би јој остао један дан живота проживела би га као дете, а позоришна реплика у којој се највише проналази је: „Ја верујем и није ми тешко.” Упознајте боље нашу гошћу у рубрици „Кроз Звездарин телескоп”, глумицу Анђелу Јовановић.

Анђела Јовановић

Мурат из представе „Осама-Касаба у Њујорку”, који би, да му остане један дан живота проживео као – змај. Млади Требињац, коме је вечита инспирација сестра Јелена, води вас на још једно путовање „Кроз Звездарин телескоп”. Упознајте глумца Јована Јовановића.

Јован Јовановић

За улогу младог газде Симеона Његована у представи „Корешподенција” добио је  награду „Златно зрно” за најбољег младог глумца.  Скривени таленти су му компоновање и писање, код других највише цени искреност и посебност, а најдрагоценија особа у његовом животу је мајка… Наредни гост наше рубрике је глумац Јоаким Тасић.

Јоаким Тасић

У представи „Гозба” Звездара театра тумачи улогу Сузане. Највећа лаж коју себи стално понавља је да ће престати да се бави глумом, а волела би да научи да пише и режира. На питања у рубрици „Кроз Звездарин телескоп” одговарала је и глумица Тамара Крцуновић.

Тамара Крцуновић, Фото: Немања Новаковић

За представу „Осама-Касаба у Њујорку”, заједно са Дарком Бајићем урадио је драматизацију. Када би му остао један дан живота проживео би га као Леми Моторхед, а његов скривени таленат је да слуша шта му људи причају. Код људи највише цени доброту, а пријатељи код њега највише поштују лојалност. У рубрици „Кроз Звездарин телескоп” гостује писац, сценариста и драматург, Коста Пешевски…

Коста Пешевски

 

У представи „Пасивно пушење” на сцени Звездара театра можете га гледати у улози Радише, човека који је грешком ухапшен на аеродрому и осумњичен да је терориста. Његова животна девиза је стрпљење,  сматра да је лепота позоришта у прочишћењу, а лепота живљења у свему живом. Наш наредни гост у рубрици „Кроз Звездарин телескоп” је глумац Александар Ђурица.

Александар Ђурица

 

У представи Клаустрофобична комедијa, Душана Ковачевића, тумачи улогу пољске балерине Нине Херберт. Њена животна девиза је „Живи, љуби, ради”, код људи највише цени понизност, а  када би јој остао један дан живота проживела би га као – човек. О положају Београда и Србије на европској културној сцени, о лепоти позоришта и живљења, у нашој рубрици „Кроз Звездарин телескоп” прича глумица Невена Вукес.

Невена Вукес

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ДЕЦЕМБАРСКЕ ЧАРОЛИЈЕ СУ СПРЕМНЕ

  Стигли смо и до последњег месеца у овој години, дочекујемо га свечано и узбудљиво како и доликује једном децембру! Представа Љубав у Савамали према новом тексту Ивана Лалића у режији Даријана Михајловића у којој играју Феђа Стојановић, Елизабета Ђоревска, Бранко Видаковић,…

Детаљније

КРОЗ ЗВЕЗДАРИН ТЕЛЕСКОП: НАДА МАЦАНКОВИЋ

  У Звездара театру је можете гледати у две представе: у Боинг-Боингу тумачи улогу стјуардесе Жаклин, док је у Вечери будала гледате као Марлену. Животна девиза јој је „како сејеш, тако жањеш”, каже да јој је скривени таленат интуиција, а…

Детаљније

ДУГ АПЛАУЗ ЗА ЉУБАВ У САВАМАЛИ

  Представа „Љубав у Савамали’‘ вечерас је премијерно изведена у Звездара театру. Судећи по првим коментарима Звездара театар има нову представу коју ће публика радо гледати. Прочитајте како је било на премијери и који гости су посетили Звездара театар овом…

Детаљније