КРОЗ ЗВЕЗДАРИН ТЕЛЕСКОП

 

Овог лета Звездара театар вас води кроз јединствено путовање на ком ће вам друштво правити писци, глумци, редитељи, као и запослени у нашем позоришту! Завирите кроз наш телескоп и сазнајте шта наше звезде воле да читају, који су им скривени таленти, како виде позоришну сцену у Србији, које стихове и писце најчешће цитирају и која места вам препоручују да посетите.

У нашу нову рубрику „Кроз Звездарин телескоп”, уводи вас писац Владимир Ђурђевић, који је написао текст за две представе са репертоара Звездара театра – „Бајка о попзоришту” и „Савршен крој”... Прочитајте шта нам Влада препоручује.

Владимир Ђурђевић

Глумац, Стефан Радоњић у представи „Бајка о позоришту” Звездара театра, тумачи лик Дениса, сина директора позоришта. Каже да је упорношћу успео да реализује све досадашње жеље, да је лепота живљења у неизвесности и тренуцима среће, смеха и љубави.  Радо цитира Шекспира, али и Ал Паћина, воли јахање, плес и певање, а чека га и скок са падобраном. Сазнајте шта нам Стефан препоручује и како оцењује позоришну сцену овде… 

Стефан Радоњић

 

Глумица Јелена Ступљанин улогом Јулишке Толнај у представи „Корешподенција” уједно се након пар година рада у Њујорку, вратила на српску позоришну сцену. Скривени таленат јој је свирање у чашу, волела би да зна да кува и сматра де је лепота позоришта у слободи, а лепота живљења у садашњем тренутку. Јелена је наш наредни гост у рубрици „Кроз Звездарин телескоп”. Њене одговоре можете прочитати овде.

 

Јелена Ступљанин

Сликар, илустратор, графички дизајнер Стево Мандић аутор је неколико спотова за представе Звездара театра (Корешподенција, Осама-Касаба у Њујорку…). Каже да је лепота позоришта умогућности да се доживи надреално: „Да се напијете без капи алкохола!”. Жели да буде узор својим ћеркама и истиче како је временом научио како је оно што имамо највредније, а не оно ка чему стремимо. Цео текст у рубрици „Кроз Звездарин телескоп” доступан је овде.

Стево Мандић

У представи „Бајка о позоришту” Звездара театра тумачи улогу Стане Протић, а написала је и две монодраме „Лина” и „Милунка”. Код људи највише цени поштење у сваком погледу – поштен однос према себи, свету, послу, емоцијама, новцу, пријатељима. Упознајте боље глумицу Весну Станковић.

Весна Станковић

Moжете је гледати „на даскама које живот значе” у Звездара театру, где игра у представи „Добродошли у Србију”. Шира публика је препознаје по улози кадеткиње Цеце, у серији „Војна академија”. Када би јој остао један дан живота проживела би га као дете, а позоришна реплика у којој се највише проналази је: „Ја верујем и није ми тешко.” Упознајте боље нашу гошћу у рубрици „Кроз Звездарин телескоп”, глумицу Анђелу Јовановић.

Анђела Јовановић

Мурат из представе „Осама-Касаба у Њујорку”, који би, да му остане један дан живота проживео као – змај. Млади Требињац, коме је вечита инспирација сестра Јелена, води вас на још једно путовање „Кроз Звездарин телескоп”. Упознајте глумца Јована Јовановића.

Јован Јовановић

За улогу младог газде Симеона Његована у представи „Корешподенција” добио је  награду „Златно зрно” за најбољег младог глумца.  Скривени таленти су му компоновање и писање, код других највише цени искреност и посебност, а најдрагоценија особа у његовом животу је мајка… Наредни гост наше рубрике је глумац Јоаким Тасић.

Јоаким Тасић

У представи „Гозба” Звездара театра тумачи улогу Сузане. Највећа лаж коју себи стално понавља је да ће престати да се бави глумом, а волела би да научи да пише и режира. На питања у рубрици „Кроз Звездарин телескоп” одговарала је и глумица Тамара Крцуновић.

Тамара Крцуновић, Фото: Немања Новаковић

 

 

 

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ОКТОБАРСКА ПУТОВАЊА И ГОСТОВАЊА

  Октобар ће бити месец фестивала, на којима ће гостовати екипа представе „Корешподенција”, али и месец у ком ће Звездара театар угостити најпре глумце Сатиричког позоришта Керемпух, са представом  Устав републике Хрватске, а потом и Рамба Амадеуса који у последњих неколико…

Детаљније

ПОКЛОН ВАУЧЕРИ ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА

  Право време за даривање je увек када желите да обрадујете пријатеље, породицу или пословне сараднике. Звездара театра омогућава да једним поклоном на оригиналан и једноставан начин изненадите драге људе и поклоните им нешто другачије  – представу са репертоара нашег…

Детаљније

ПОЧИЊЕ ПРОДАЈА УЛАЗНИЦА ЗА НОВУ СЕЗОНУ!

  Дошла је јесен, а са њом и дуго очекивана позоришна сезона 2018/2019. у Звездара театру! Са великом радошћу вас обавештавамо да у петак 21.9. у 11 часова почиње продаја улазница за представе. Можете их купити на билетарници, код наших дистрибутера,…

Детаљније