Vesti

ВОЗ 150. ПУТ

 

Екипа представе „Воз“ коју чине глумци Воја Брајовић и Сергеј Трифуновић 7. априла прославља велики јубилеј, 150. извођење!

 

Фото: Матија Јовановић

Настала по тексту Кормака Макартија у режији и адаптацији Воје Брајовића, представа „Воз“ је премијерно изведена у октобру 2015. године. До сада је гостовала на бројним сценама и фестивалима у нашој земљи и у иностранству, па је тако представу погледало близу 45 хиљада гледалаца.

„Воз“ је филозофска драма о два јунака који се сусрећу на железничкој станици. На сцени су два лика- Бели, кога тумачи Воја Брајовић је професор,  суицидални атеиста, који је у вечном трагању за истином спознао свет и све његове најпрљавије делове и Црни кога игра Сергеј Трифуновић, бивши затвореник, човек који је изгубио све и има само веру у реч Божју и у човеково спасење.

Представа покреће многа питања и води гледаоце на пут о којем ће дуго размишљати, што потврђује и глумац Сергеј Трифуновић.

„Ово није позоришна представа. Ово је нешто са чиме ћемо се сви ми, сударати до краја живота, тог воза без кондуктера, коме се почетна, крајња и успутне станице, не могу знати”, каже Трифуновић.

Глумац Воја Брајовић открива због чега је одабрао баш овај комад за адаптацију.

„Инспирисан делом Кормака Макартија, једино што желим овом представом је да изазовем критички однос и свест о томе куда овај свет иде. И наравно, пре свега, човекољубље, које има велику моћ да спречи пропаст цивилизације. По мом мишљењу, најбољи лек за човека и његово најјаче оружје је култура, чији су најважнији сегменти уметност и реч”, каже Воја Брајовић.

Честитамо екипи представе „Воз“ на овом јубилеју!

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ВОЗ ГОСТУЈЕ У ПОЗОРИШТУ УЛИСИС

  Представа „Воз“ по тексту Кормака Макартија у адаптацији и режији Воје Брајовића, гостује 16. и 17. августа у позоришту „Улисис“ на Брионима. Ова дуодрама у којој играју Воја Брајовић и Сергеј Трифуновић извешће се у Тврђави Минор на Малом…

Детаљније

НОВИ ТЕРМИН ЗА 150. ВОЗ

  Јубиларно 150. извођење представе „Воз” које због болести глумца није одиграно 7. априла, одиграће се 21. априла у 20 часова.   Фото: Матија Јовановић Сви који су имали улазнице за 7. април, за извођење које је отказано, те улазнице…

Детаљније

ОТКАЗАНА ПРЕДСТАВА ВОЗ

  Отказана представа “Воз” која је требало да буде изведена вечерас.   Фото: Матија Јовановић Нови термин представе је 30. јануар у 20 часова.  Карте за отказанo извођење важе у новом термину или се могу заменити на благајни за неку…

Детаљније