Vesti

ВОЗ 150. ПУТ

 

Екипа представе „Воз“ коју чине глумци Воја Брајовић и Сергеј Трифуновић 7. априла прославља велики јубилеј, 150. извођење!

 

 

Настала по тексту Кормака Макартија у режији и адаптацији Воје Брајовића, представа „Воз“ је премијерно изведена у октобру 2015. године. До сада је гостовала на бројним сценама и фестивалима у нашој земљи и у иностранству, па је тако представу погледало близу 45 хиљада гледалаца.

„Воз“ је филозофска драма о два јунака који се сусрећу на железничкој станици. На сцени су два лика- Бели, кога тумачи Воја Брајовић је професор,  суицидални атеиста, који је у вечном трагању за истином спознао свет и све његове најпрљавије делове и Црни кога игра Сергеј Трифуновић, бивши затвореник, човек који је изгубио све и има само веру у реч Божју и у човеково спасење.

Представа покреће многа питања и води гледаоце на пут о којем ће дуго размишљати, што потврђује и глумац Сергеј Трифуновић.

„Ово није позоришна представа. Ово је нешто са чиме ћемо се сви ми, сударати до краја живота, тог воза без кондуктера, коме се почетна, крајња и успутне станице, не могу знати”, каже Трифуновић.

Глумац Воја Брајовић открива због чега је одабрао баш овај комад за адаптацију.

„Инспирисан делом Кормака Макартија, једино што желим овом представом је да изазовем критички однос и свест о томе куда овај свет иде. И наравно, пре свега, човекољубље, које има велику моћ да спречи пропаст цивилизације. По мом мишљењу, најбољи лек за човека и његово најјаче оружје је култура, чији су најважнији сегменти уметност и реч”, каже Воја Брајовић.

Честитамо екипи представе „Воз“ на овом јубилеју!

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

НОВИ ТЕРМИН ЗА 150. ВОЗ

  Јубиларно 150. извођење представе „Воз” које због болести глумца није одиграно 7. априла, одиграће се 21. априла у 20 часова.     Сви који су имали улазнице за 7. април, за извођење које је отказано, те улазнице могу да…

Детаљније

ОТКАЗАНА ПРЕДСТАВА ВОЗ

  Отказана представа “Воз” која је требало да буде изведена вечерас.     Нови термин представе је 30. јануар у 20 часова.  Карте за отказанo извођење важе у новом термину или се могу заменити на благајни за неку другу представу.…

Детаљније

ПРЕДСТАВА ВОЗ ГОСТУЈЕ У КАНАДИ

Двојац представе Воз, рађене према роману Кормака Макартија, Воја Брајовић и Сергеј Трифуновић, гостоваће овог септембра  у Канади. Публика у Торонту биће у прилици да погледа представу 22. и 23. cептембра, у Изабел Бадер Театру (Isabel Bader Theatre 93 Charles st.…

Детаљније