Vesti

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ АРЗАМАС

 

 

Представа „Арзамас“ по роману и у драматизацији Иване Димић, у режији Љиљане Тодоровић премијерно је изведена у Звездара театру. Глумачку екипу представе чине Бранка Петрић, Нела Михаиловић и Милан Лане Гутовић.

 

 

 

Фото: Никола Вукелић 

Премијери су присуствовале бројне познате личности међу којима су Воја Брајовић, Милица Михајловић, Вида Огњеновић, Боба Ђуровић, Милутин Мима Караџић, Небојша Брадић, Жељко Хубач, Лена Богдановић, Даријан Михајловић, Мира Адања Полак, Михајло Пантић и многи други.

Прича је прожета личним искуством ауторке Иване Димић која је дементну мајку чувала више од девет година, а паралелно са тим писала роман.

 „Арзамас је роман о срећи и смрти које се сударају кроз свакодневни живот мајке која одлази и ћерке која остаје. Смрт ће однети мајку играјући танго са ћерком, али љубав ће превладати, јер је љубав јача од смрти“, каже Ивана Димић.

Поред два лика присутна у роману, лик Мајке и Ћерке, у драматизацији се појављује и лик Смрти, коју је персонализовао Милан Лане Гутовић. Прве утиске након премијере поделила је редитељка Љиљана Тодоровић.

„Публика је врло добро прихватила представу, јако емотивно реагује и те емоције су разумљиво врло тешке. Радују се томе што смо се потрудили да им олакшамо ту тежину Ланетовим наступом, притом су и Нела и Бранка врло духовите. Мислим да и позориште и екипа и ја можемо да будемо врло задовољни“, каже редитељка.

„Арзамас“ је овенчан НИН-овом наградом за роман 2016. године. Ово је прва адаптација ове приче за драмско извођење. Прве репризе заказане су за 25. и 27. децембар.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

МИЛАН ЛАНЕ ГУТОВИЋ: УПОЗНАТИ И ПРИХВАТИТИ СМРТ ЗНАЧИ МУДРОСТ

  Глумац Милан Лане Гутовић у новој представи Звездара театра „Арзамас“ има веома занимљив задатак, да персонализује смрт. У његовој изведби смрт је елегантна и обраћа се директно публици у жељи да их убеди да престану да је доживљавају као […]

Детаљније

КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВОДОМ ПРЕМИЈЕРЕ АРЗАМАСА

    Конференција за медије поводом премијере представе „Арзамас” одржана је данас у Звездара театру. Представа настала по роману Иване Димић, који је награђен НИН-овом наградом за роман 2016. године, биће премијерно изведена 24. децембра у 20 часова на Новој […]

Детаљније

АРЗАМАС

  Играју: Бранка Петрић, мајка Нела Михаиловић, ћерка Милан Лане Гутовић, смрт   Писац и аутор драматизације: Ивана Димић Режија: Љиљана Тодоровић Сценограф: Нера Вуловић Костимограф: Лана Цвијановић Композитор: Зоран Ерић Видео: Тара Вуловић Сценски покрет: Соња Колачарић Продуцент: Драгиша […]

Детаљније