Vesti

10 ГОДИНА И 200 ИЗВОЂЕЊА ГЕНЕРАЛНЕ ПРОБЕ САМОУБИСТВА

 

Представа „Генерална проба самоубиства” писца и редитеља представе Душана Ковачевића 12. децембра слави велики јубилеј, 200. извођење у Звездара театру. Премијерно је одиграна истог датума 2008. године, па тако овом приликом славимо и 10 година представе.

Глумачку екипу чине Бранислав Лечић, Бранимир Брстина, Игор Ђорђевић и Дубравка Ковјанић.

Поводом јубилеја, писац и редитељ овог комада, Душан Ковачевић је изјавио:

Прошло је 10 година од премијере Генералне пробе самоубиства. За ових 10 година одиграно је 200 представа, са великим задовољством сјајних глумаца и наших драгих гледалаца. Наслов би данас могао бити: Генерална проба живота. – рекао је Ковачевић.

Представа је освојила више од десет награда на најпрестижнијим позоришним фестивалима. Неке од најзначајнијих су награда публике за најбољу представу на 19. Данима Зорана Радмиловића, награда за најбољи текст на 6. Јоакимфесту и статуета ,,Ћуран” за најбоље глумачко остварење коју је освојио Бранимир Брстина на 38. Данима комедије у Јагодини.

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ОТКАЗАНА ГЕНЕРАЛНА ПРОБА САМОУБИСТВА

    Представа „Генeрална проба самоубиства” која је требало да се изведе вечерас је отказана. Представа ће се одиграти 1. јуна. Карте које сте имали за отказано извођење 25.5. можете искористити у новом термину. Хвала на разумевању.

Детаљније

НАГРАДЕ ЗА ГЕНЕРАЛНУ ПРОБУ САМОУБИСТВА

  Представа „Генерална проба самоубиства“ по тексту и у режији Душана Ковачевића, је освојила две награде на 18. позоришном фестивалу „Дани комедије“ у Бијељини.     „Генерална проба самоубиства“, чију глумачку екипу чине Бранислав Лечић, Бранимир Брстина, Игор Ђорђевић и…

Детаљније