VESTI

OTVORENA SEZONA U ZVEZDARA TEATRU

(Predstava Voz 100. put pred publikom za početak sezone u Zvezdara teatru)

 

Impresivna, intenzivna, upečatljiva, intelektualna, filozofska, univerzalna priča, izuzetan tekst, maestralni glumci, čist talenat, jedinstveno iskustvo – samo su neke od impresija koje smo dobili od gledalaca za prvih sto izvođenja.

 

Voz publika

 

U radosnoj atmosferi sa prijateljima i publikom sinoć je 100. izvođenjem predstave Voz počela nova sezona!

 

Nakon 100. izvođenja predstave Voz

 

Povodom sinoćnjeg izvođenja predstave novinarka Miljana Nešković je rekla:

Vrhunski teatar izveli su glumački virtuozi koji se, pritom, vidno vole kao ljudi tako da sa scene šire energiju koja se rečima vrlo teško može opisati. Zvezdara teatar je sinoć bio pun zvezda, ali i ljubavi. Divno je biti deo te magije.

 

Miljana Nešković

 

Vizuelni umetnik Stevo Mandić je takođe podelio svoje utiske sa nama:

Imao sam sreću, ili možda privilegiju, da sinoć odgledam 100. izvođenje predstave Voz. Interesantno je, u stvari, videti kako Voz dobija neki novi oblik, sazreva kao neki organizam, koji se menja i suptilno prilagođava trenutku, vremenu, okolnostima, a u isto vreme držeći se izuzetnog teksta Kormaka Makartija.

Naravno, odgledao sam i prvo izvođenje, te sam sinoć pravio presek. Sinoć sam u Sergejevom izvođenju osetio naglašenu ekspresiju i poistovećivanje sa tekstom kao da je to postalo deo njegovog bića, dok je na drugoj strani, na čudan način Voja dominirao svojom nenametljivošću i britkim i snažnim mirom. Definitivno je ovo predstava koju bi trebalo gledati ponovo, s vremena na vreme, jer je svojim tekstom i glumačkim varijacijama podsetnik da je život živa stvar, podložna konstantnom preispitivanju i promenama.

 

Stevo Mandić

 

Ana Kovačević, partner i strateški konsultant u City Image, svoje oduševljenje je iskazala rečima:

Imala sam neverovatnu priliku i zadovoljstvo da ispratim Voz – od ideje o predstavi preko proba, premijere, nekog 50-og i sada jubilarnog 100-og izvođenja i da uživam svaki put na novi način i kao da prvi put čujem priču, da osetim upravo ono što dva velika talenta kroz sopstvenu interpretaciju jednog velikog dela i fantastičnog teksta žele da osetim.

Oduvek mislim da nam život čine stvari koje doživljavamo po prvi put, ova predstava evoluira na način koji mi svaki put da nešto novo, prvo i posebno. Kao neke knjige, da ne kažem najvažnije ikad napisane koje mi svaki put kad ih čitam kažu nešto što mi je baš tad potrebno.

Radujem se unapred emociji i poruci koje ću dobiti kada budete igrali 1000. put.

 

Ana Kovačević

O predstavi

 

Voz je do sada videlo blizu 32 500 gledalaca, a popunjenost sale je bila neverovatnih 97%

 

Predstava je gostovala na značajnim festivalima u zemlji i regionu i osvojila mnoge važne nagrade u Rijeci, na Cetinju, u Nikšiću, Sarajevu, Aleksincu.

Sjajni glumački duo, kroz odličan tekst i fantastičnu igru otvara mnoge teme i pokreće na razmišljanje o raznim akspektima života.

Voja Brajović je radeći kao reditelj i glumac na ovoj predstavi istakao:

… jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč.

Glumac Sergej Trifunović je pripremajući predstavu rekao:

Ovo nije pozorišna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi, sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati.

POVEZANE VESTI

JOŠ NAGRADA ZA HIPNOZU JEDNE LJUBAVI

Nakon uspešnog izvođenja u Kragujevcu, Hipnoza jedne ljubavi je proglašena ubedljivim pobednikom na festivalu u Mladenovcu. Pročitajte utiske glumaca!

Detaljnije

NAGRADE NA JOAKIM INTERFESTU ZA HIPNOZU JEDNE LJUBAVI

Predstava Hipnoza jedne ljubavi je osvojila nagradu publike na Joakim Interfestu, a Dragan Petrović Pele je dobio Joakimovu nagradu na istom festivalu.

Detaljnije

OTVORENA SEZONA U ZVEZDARA TEATRU

U radosnoj atmosferi sa prijateljima i publikom sinoć je 100. izvođenjem predstave Voz počela nova sezona!

Detaljnije