Вести

КОРЕШПОДЕНТИ ОДУШЕВИЛИ ПУБЛИКУ

01.02.2018.

Вечерас је на сцени Данило Бата Стојковић Звездара театра одиграна премијера представе „Корешподенција!” Овације и аплаузи испратили су сјајну глумачку екипу коју чине: Бранислав Лечић, Аница Добра, Славко Штимац, Јоаким Тасић, Јелена Ступљанин и Бранко Видаковић.


[gallery ids="https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/02/vladeta-jankovic_manja.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/02/drina-pesic_manja.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/02/gordan-kicic_manja.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/02/mima-karadzic_manja.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/02/duska-jovanic_manja.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/02/nebojsa-bradic_manja.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/02/sutanovac_manja.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/02/vladimir-kostic_SANU_manja.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/02/vuk-draskovic_manja.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2018/02/tanja-peternik_manja.jpg|"]

„Корешподенција” је рађена према тексту Борислава Пекића, чију драматизацију је радио Борислав Михајловић Михиз, а све то у режији Горчина Стојановића који је у Звездара театру први пут режирао пре 20 година.

Премијери је присуствовао и велики број значајних људи из света уметности, културе и јавног живота: Милена Дравић, Мира Бањац, Небојша Брадић, Синиша Ковачевић, Љиљана Благојевић, Владета Јанковић, Бранимир Брстина, Драган Шутановац, Милан и Мима Караџић, Тања Петернeк са ћерком Тамаром Алексић, Рада Ђуричин, Душка Јованић, Мира Адања Полак, Вук Драшковић, Драган Бујошевић, Владимир Костић, Душан Петричић, Горан Петровић, Гордан Кичић, Дрина Пешић, Воја Брајовић и Милица Михајловић и други.



Фото: Никола Вукелић

Преносимо вам део атмосфере након премијере, као и реакције публике након извођења прве „Корешподенције”.
Утисци су фантастични, са нестрпљењем сам чекала премијеру, посебно јер је представа рађена по Пекићевом тексту. Глумачка екипа сјајна, сценографија, костими, све укупно је на мене оставило јак утисак!

Од овакве глумачке екипе нисам ништа мање ни очекивао до да буду сјајни. Свака част! Биће ово дуговечна представа.

Кад укомбинујете Пекића, Михиза, Горчина, Лечића, Аницу, Штимца и остале, добијете изванредну представу!



Фото: Никола Вукелић

„Корешподенција” је прича која прати живот породице Његован с почетка 1848. године, када се ова цинцарска породица претвара у значајну трговачко-чаршијску српксу фирму „Симеон Његован и син”.

Један од главних протагониста представе, Бранислав Лечић је ове недеље на конференцији за медије поводом премијере појаснио о чему заправо овај комад говори:
Свако ко дубље зарони у материјал видеће колико је то данас препознатљиво, да ли из сопственог живота или из живота људи који поред вас живе, па сте видели шта све може човеку да се деси. Прицип текста је занимљив јер се бави тиме како и на који начин сачувати породицу, како и на који начин преживети, како уравнотежити своју слободарску природу, духа и жеље за игром и маштом са оним што је крајње конкретно и реално, а то је да се преживи. - рекао је Лечић.

Честитамо екипи „Корешподенције” на премијери!