Vesti

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ИЗ ПРИЈЕДОРА

 

Награде које је екипа представе „Осама-Касаба у Њујорку“ освојила на 14. Међународном фестивалу позоришта „Златна вила“ у Приједору уручене су синоћ, након извођења представе у Звездара театру.

 

 

На овом фестивалу који је трајао од 18. до 24. априла учествовало је седам позоришта из Србије, Црне Горе, Хрватске и Босне и Херцеговине. Екипа представе „Осама-Касаба у Њујорку“ освојила је четири награде. Андрија Кузмановић је за улогу Приповедача добио награду за најбољег глумца. Дејан Пејовић је добио награду за најбољу ауторску музику за ову представу. Посебна награда додељена је Кости Пешевском и Дарку Бајићу за драматизацију текста, који је настао по роману „Осама“ Владимира Кецмановића. Ива Илинчић је проглашена за најбољу младу глумицу фестивала за улогу Милице.

„Публика у Приједору нас је лепо прихватила и имали смо добру енергију то вече, добро смо се осећали међу њима и мислим да се то расположење пребацило и на представу. Ова награда за мене је велики успех, али ништа од тога не би било да није ту моја екипа. Андрија и ја гледамо на ово као на заједничку награду“, каже Ива Илинчић.

 

 

Награде је уручио директор Позоришта Приједор Зоран Барош.

„Много се захваљујем људима из Звездара театра који су успоставили са позориштем у Приједору изузетну сарадњу и морам се похвалити да велики број представа које играју овде, играју и у Приједору“, каже Барош.

„Осама-Касаба у Њујорку“ је представа о љубави и пријатељству, оном правом које може да се прекине само великом трагедијом као што је рат. Глумачку екипу представе чине Андрија Кузмановић, Јован Јовановић, Ива Илинчић, Бранко Јанковић, Исидора Симијоновић и Амар Ћоровић.

На крају церемоније уручења награда, глумци су одали почаст Михаилу Миши Јанкетићу.

„Ја сам имао луду срећу да делим с њим сцену. Глумци мрзе тишину зато нећемо минут ћутања, него минут аплауза за Мишу“, рекао је Андрија Кузмановић.

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ЧЕТИРИ НАГРАДЕ ЗА ОСАМУ У ПРИЈЕДОРУ

  Представа Звездара театра „Осама-Касаба у Њујорку“ је освојила четири награде на 14. Међународном фестивалу позоришта „Златна вила“ у Приједору.     На овом фестивалу који је трајао од 18. до 24. априла учествовало је седам позоришта из Србије, Црне…

Детаљније

НАГРАДА ЈОАКИМУ ТАСИЋУ У ШАПЦУ

  Глумац Јоаким Тасић је добио награду „Залог за будућност“ на 4. Фестивалу „Позоришно пролеће“ који је организован у Шапцу од 8. до 15. априла.     Награду за „изузетно комичарско остварење у веома захтевној и стилски ризичној улози Симеона…

Детаљније

НАГРАДЕ ЗА ГЕНЕРАЛНУ ПРОБУ САМОУБИСТВА

  Представа „Генерална проба самоубиства“ по тексту и у режији Душана Ковачевића, је освојила две награде на 18. позоришном фестивалу „Дани комедије“ у Бијељини.     „Генерална проба самоубиства“, чију глумачку екипу чине Бранислав Лечић, Бранимир Брстина, Игор Ђорђевић и…

Детаљније