Vesti

УРУЧЕН ПРИХОД ОД ХУМАНИТАРНЕ ВЕЧЕРИ МАТИЈЕ БЕЋКОВИЋА

 

 

Приход од добротворне вечери поезије академика Матије Бећковића уручен је Фонду „Свети Никола“ за помоћ многодетним породицама, при цркви Светог Александра Невског у Београду. Приход је уручен старешини ове цркве Вају Јовићу.

 

Фото: Јаков Симовић

 

„Приметили смо да има доста породица које су вишедетне и родитеља који се истински добро старају о својој деци, али њихови приходи с обзиром на број деце нису довољни да покрију све те трошкове. Као што у поезији инспирација долази са висина, тако и ова љубав која се преноси на децу сасвим сигурно долази одатле и из срца нашег песника“, каже старешина Вајо Јовић.

Вече поезије Матије Бећковића традиционално се одржава у Звездара театру још од 1997. године.

„Овога пута љубитељи поезије дали су прилог Фонду „Свети Никола“. То је већ двадесет и трећи пут да песник и љубитељи поезије постају задужбинари и помажу оне које су најугроженији“, каже Матија Бећковић.

Крајем сваке календарске године тражи се карта више за вече у ком уважени песник и академик говори своје песме и често публику обрадује новим стиховима, који још увек нису објављени. Матија Бећковић је одржао вече поезије крајем децембра прошле године, непосредно након свог 80. рођендана.

„Када се објави да Матија организује вече поезије, карте се распродају за сат времена. Када смо први пут разговарали о његовој поетској вечери, циљ нам је био да видимо како стојимо са поезијом, да ли је људи још увек воле као што су је некада волели. Сада установљавамо да има великог интересовања, а као последица те лепе вечери некога бар мало обрадујемо“, каже директор Звездара театра Душан Ковачевић.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

УРУЧЕН ПРИХОД ОД ВЕЧЕРИ ПОЕЗИЈЕ МАТИЈЕ БЕЋКОВИЋА

  Приход који је остварен на вечери поезије Матије Бећковића крајем прошле године, директор Звездара театра Душан Ковачевић и песник Матија Бећковић данас су у Звездара театру уручили новоизабраном митрополиту црногорско-приморском, Јоаникију. Приход је намењен за обнову капеле патријарха Гаврила […]

Детаљније

ПОДНЕ СА МАТИЈОМ 27. ДЕЦЕМБРА

  Tрадиционални добротворни програм Вече са Матијом биће одржано и ове године у Звездара театру, уз прилагођени назив Подне са Матијом, с обзиром да се све представе у децембру играју у 12 часова. Поетско подне са нашим уваженим академиком и […]

Детаљније

УРУЧЕН ПРИХОД ОД ВЕЧЕРИ ПОЕЗИЈЕ МАТИЈЕ БЕЋКОВИЋА

  Приход који је прикупљен на вечери поезије Матије Бећковића крајем прошле године, директор Звездара театра Душан Ковачевић и песник Матија Бећковић данас су у Звездара театру уручили владици рашко-призренском Теодосију. Приход је намењен Косову и Метохији.     Вече […]

Детаљније