Vesti

СУЗЕ СУ ОК – 10 ГОДИНА НА СЦЕНИ ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА

 

Звездара театар и агенција „Импресарио”, с поносом објављују да ће се 13. априла у 20.00 сати, у Звездара театру обележити десетогодишњица успешног извођења култне представе „Сузе су ОК”, на сцени Звездара театра. Сузе су ок је једна од најдуговечнијих представа у Београду, а настала је по тексту Мирјане Бобић Мојсиловић, у режији Милана Караџића. Представа је премијерно изведена у Народном позоришту Београд, 16. марта 1999.

Фото: Никола Вукелић

Године 2007. имала је нову премијеру на сцени Звездара театра, на којој се игра и данас, а овенчана је бројним наградама. Последњу у низу награда Гран – при фестивала „Ристо Шишков” добила је Тања Бошковић, септембра 2017. године, у Струмици, у Македонији.

Осим Тање Бошковић у представи играју и Петар Михаиловић, Раде Марјановић и Милан Цаци Михаиловић.

У сусрет десетогодишњици Мирјана Бобић Мојсиловић нам је рекла:

Једна жена, опчињена поезијом и песницима има само једну чежњу – да напокон добије песму о себи. Вођена дивном молитвом коју никада неће изговорити на глас,  „Господе, кад ми већ ниси дао да будем песник, дај ми да будем поезија”, она чини све што је у њеној моћи да тај сан, сан сваке жене, некако и оствари. То је прича о Марији Калић, која је сањала да буде оперска певачица, а каријеру завршила у хору Радио Београда, о њеним сновима и разочарењима, о љубави, и патњи и изневереним очекивањима, о лажима и истинама које стижу касно. Сузе су ОК, једна од најдуговечнијих представа у Београду, јесте мелодрама која у центру приче има жену – средовечну, усамљену жену која живи у стиховима и за стихове, и по томе, можда представља реткост у нашем позоришту чије су хероине или у пратњи драмских хероја, или су главне протагонисткиње – у комедијама. – истакла је Бобић Мојсиловић.

Сузе су ОК је мелодрама инспирисана Дагласом Сирком, великим холивудским бисерима жанра, и право је чудо да је тај комад, потпуно лишен политике, идеологије и великих тема данашњице, издржао све политичке и позоришне моде и опстао на репертоару толико дуго, стварајући читаву армију обожавалаца који ову представу називају култном и често јој се враћају, а Тању Бошковић – дивом.

Када је Тања Бошковић прочитала комад скоро пророчки је рекла да ће ову улогу играти док буде могла да стоји на ногама.

Сада славимо десет година играња у Звездара Театру, и 18 година од премијере, а ноге Тање Бошковић су и даље савршене  – што обећава још много фантастичних извођења, аплауза, смеха и суза, које су, наравно, ОК.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

УЛАЗНИЦЕ ЗА МАЈ СУ У ПРОДАЈИ!

  Улазнице за мајска извођења Звездара театра су у продаји! Наша нова представа Осама – Касаба у Њујорку, Владимира Кецмановића, у режији Дарка Бајића, у којој играју Андрија Кузмановић, Јован Јовановић, Ива Илинчић, Бранко Јанковић, Исидора Симијоновић и Амар Ћоровић биће…

Детаљније

ОВАЦИЈЕ ЗА 100. КЛАУСТРОФОБИЧНУ КОМЕДИЈУ

„Клаустрофобична комедија”, Душана Ковачeвића, у режији Дарка Бајића, 21. априла прославила је свој велики јубилеј – 100. извођење од када је ова представа поново оживeла на сцени Звездара театра, са новом глумачком поставом. Стоти пут на сцени Звездара театрар су се поклоноли…

Детаљније

ЈУБИЛАРНА СТОТА КЛАУСТРОФОБИЧНА КОМЕДИЈА

  „Клаустрофобична комедија”, Душана Ковачeвића, у режији Дарка Бајића, 21. априла слави свој велики јибилеј – 100. извођење од када је ова представа поново оживeла на сцени Звездара театра, са новом глумачком поставом. По одабиру Дарка Бајића, екипу ове изнова испричане „горке…

Детаљније