Вести

СУЗЕ СУ ОК - 10 ГОДИНА НА СЦЕНИ ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА

10.04.2018.
 

Звездара театар и агенција „Импресарио”, с поносом објављују да ће се 13. априла у 20.00 сати, у Звездара театру обележити десетогодишњица успешног извођења култне представе „Сузе су ОК”, на сцени Звездара театра. Сузе су ок је једна од најдуговечнијих представа у Београду, а настала је по тексту Мирјане Бобић Мојсиловић, у режији Милана Караџића. Представа је премијерно изведена у Народном позоришту Београд, 16. марта 1999.



Фото: Никола Вукелић

Године 2007. имала је нову премијеру на сцени Звездара театра, на којој се игра и данас, а овенчана је бројним наградама. Последњу у низу награда Гран - при фестивала „Ристо Шишков” добила је Тања Бошковић, септембра 2017. године, у Струмици, у Македонији.

Осим Тање Бошковић у представи играју и Петар Михаиловић, Раде Марјановић и Милан Цаци Михаиловић.

[gallery ids="https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/08/suze-su-ok-5.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/08/suze-su-ok-4.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/08/suze-su-ok-6.jpg|"]

У сусрет десетогодишњици Мирјана Бобић Мојсиловић нам је рекла:
Једна жена, опчињена поезијом и песницима има само једну чежњу - да напокон добије песму о себи. Вођена дивном молитвом коју никада неће изговорити на глас,  „Господе, кад ми већ ниси дао да будем песник, дај ми да будем поезија”, она чини све што је у њеној моћи да тај сан, сан сваке жене, некако и оствари. То је прича о Марији Калић, која је сањала да буде оперска певачица, а каријеру завршила у хору Радио Београда, о њеним сновима и разочарењима, о љубави, и патњи и изневереним очекивањима, о лажима и истинама које стижу касно. Сузе су ОК, једна од најдуговечнијих представа у Београду, јесте мелодрама која у центру приче има жену – средовечну, усамљену жену која живи у стиховима и за стихове, и по томе, можда представља реткост у нашем позоришту чије су хероине или у пратњи драмских хероја, или су главне протагонисткиње - у комедијама. - истакла је Бобић Мојсиловић.

Сузе су ОК је мелодрама инспирисана Дагласом Сирком, великим холивудским бисерима жанра, и право је чудо да је тај комад, потпуно лишен политике, идеологије и великих тема данашњице, издржао све политичке и позоришне моде и опстао на репертоару толико дуго, стварајући читаву армију обожавалаца који ову представу називају култном и често јој се враћају, а Тању Бошковић - дивом.

Када је Тања Бошковић прочитала комад скоро пророчки је рекла да ће ову улогу играти док буде могла да стоји на ногама.

Сада славимо десет година играња у Звездара Театру, и 18 година од премијере, а ноге Тање Бошковић су и даље савршене  - што обећава још много фантастичних извођења, аплауза, смеха и суза, које су, наравно, ОК.