Vesti

СУЗЕ СУ ОК – 10 ГОДИНА НА СЦЕНИ ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА

 

Звездара театар и агенција „Импресарио”, с поносом објављују да ће се 13. априла у 20.00 сати, у Звездара театру обележити десетогодишњица успешног извођења култне представе „Сузе су ОК”, на сцени Звездара театра. Сузе су ок је једна од најдуговечнијих представа у Београду, а настала је по тексту Мирјане Бобић Мојсиловић, у режији Милана Караџића. Представа је премијерно изведена у Народном позоришту Београд, 16. марта 1999.

Фото: Никола Вукелић

Године 2007. имала је нову премијеру на сцени Звездара театра, на којој се игра и данас, а овенчана је бројним наградама. Последњу у низу награда Гран – при фестивала „Ристо Шишков” добила је Тања Бошковић, септембра 2017. године, у Струмици, у Македонији.

Осим Тање Бошковић у представи играју и Петар Михаиловић, Раде Марјановић и Милан Цаци Михаиловић.

У сусрет десетогодишњици Мирјана Бобић Мојсиловић нам је рекла:

Једна жена, опчињена поезијом и песницима има само једну чежњу – да напокон добије песму о себи. Вођена дивном молитвом коју никада неће изговорити на глас,  „Господе, кад ми већ ниси дао да будем песник, дај ми да будем поезија”, она чини све што је у њеној моћи да тај сан, сан сваке жене, некако и оствари. То је прича о Марији Калић, која је сањала да буде оперска певачица, а каријеру завршила у хору Радио Београда, о њеним сновима и разочарењима, о љубави, и патњи и изневереним очекивањима, о лажима и истинама које стижу касно. Сузе су ОК, једна од најдуговечнијих представа у Београду, јесте мелодрама која у центру приче има жену – средовечну, усамљену жену која живи у стиховима и за стихове, и по томе, можда представља реткост у нашем позоришту чије су хероине или у пратњи драмских хероја, или су главне протагонисткиње – у комедијама. – истакла је Бобић Мојсиловић.

Сузе су ОК је мелодрама инспирисана Дагласом Сирком, великим холивудским бисерима жанра, и право је чудо да је тај комад, потпуно лишен политике, идеологије и великих тема данашњице, издржао све политичке и позоришне моде и опстао на репертоару толико дуго, стварајући читаву армију обожавалаца који ову представу називају култном и често јој се враћају, а Тању Бошковић – дивом.

Када је Тања Бошковић прочитала комад скоро пророчки је рекла да ће ову улогу играти док буде могла да стоји на ногама.

Сада славимо десет година играња у Звездара Театру, и 18 година од премијере, а ноге Тање Бошковић су и даље савршене  – што обећава још много фантастичних извођења, аплауза, смеха и суза, које су, наравно, ОК.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

КРОЗ ЗВЕЗДАРИН ТЕЛЕСКОП – СТЕВО МАНДИЋ

  Сликар, илустратор, графички дизајнер… аутор неколико спотова за представе Звездара театра (Корешподенција, Осама-Касаба у Њујорку…). Каже да је лепота позоришта у могућности да се доживи надреално: „Да се напијете без капи алкохола!”. Жели да буде узор својим ћеркама и истиче…

Детаљније

КРОЗ ЗВЕЗДАРИН ТЕЛЕСКОП – ЈЕЛЕНА СТУПЉАНИН

  Улога Јулишке Толнај у представи „Корешподенција” уједно је њен велики повратак на српску позоришну сцену. Скривени таленат јој је свирање у чашу, волела би да зна да кува и сматра де је лепота позоришта у слободи, а лепота живљења…

Детаљније

ДАНИ САТИРЕ: АНИЦИ ДОБРОЈ НАГРАДА „ИВО СЕРДАР“

  Награда „Иво Сердар” за улогу најбоље прихваћену од публике на 42. Данима сатире Фадила Хаџића у Загребу, припала је Аници Доброј, за улогу Милице Његован у представи „Корешподенција” Борислава Пекића и Борислава Михајловића Михиза, у режији Горчина Стојановића. Ово…

Детаљније