Vesti

СУЗЕ СУ ОК – 10 ГОДИНА НА СЦЕНИ ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА

 

Звездара театар и агенција „Импресарио”, с поносом објављују да ће се 13. априла у 20.00 сати, у Звездара театру обележити десетогодишњица успешног извођења култне представе „Сузе су ОК”, на сцени Звездара театра. Сузе су ок је једна од најдуговечнијих представа у Београду, а настала је по тексту Мирјане Бобић Мојсиловић, у режији Милана Караџића. Представа је премијерно изведена у Народном позоришту Београд, 16. марта 1999.

Фото: Никола Вукелић

Године 2007. имала је нову премијеру на сцени Звездара театра, на којој се игра и данас, а овенчана је бројним наградама. Последњу у низу награда Гран – при фестивала „Ристо Шишков” добила је Тања Бошковић, септембра 2017. године, у Струмици, у Македонији.

Осим Тање Бошковић у представи играју и Петар Михаиловић, Раде Марјановић и Милан Цаци Михаиловић.

У сусрет десетогодишњици Мирјана Бобић Мојсиловић нам је рекла:

Једна жена, опчињена поезијом и песницима има само једну чежњу – да напокон добије песму о себи. Вођена дивном молитвом коју никада неће изговорити на глас,  „Господе, кад ми већ ниси дао да будем песник, дај ми да будем поезија”, она чини све што је у њеној моћи да тај сан, сан сваке жене, некако и оствари. То је прича о Марији Калић, која је сањала да буде оперска певачица, а каријеру завршила у хору Радио Београда, о њеним сновима и разочарењима, о љубави, и патњи и изневереним очекивањима, о лажима и истинама које стижу касно. Сузе су ОК, једна од најдуговечнијих представа у Београду, јесте мелодрама која у центру приче има жену – средовечну, усамљену жену која живи у стиховима и за стихове, и по томе, можда представља реткост у нашем позоришту чије су хероине или у пратњи драмских хероја, или су главне протагонисткиње – у комедијама. – истакла је Бобић Мојсиловић.

Сузе су ОК је мелодрама инспирисана Дагласом Сирком, великим холивудским бисерима жанра, и право је чудо да је тај комад, потпуно лишен политике, идеологије и великих тема данашњице, издржао све политичке и позоришне моде и опстао на репертоару толико дуго, стварајући читаву армију обожавалаца који ову представу називају култном и често јој се враћају, а Тању Бошковић – дивом.

Када је Тања Бошковић прочитала комад скоро пророчки је рекла да ће ову улогу играти док буде могла да стоји на ногама.

Сада славимо десет година играња у Звездара Театру, и 18 година од премијере, а ноге Тање Бошковић су и даље савршене  – што обећава још много фантастичних извођења, аплауза, смеха и суза, које су, наравно, ОК.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

10 ГОДИНА И 200 ИЗВОЂЕЊА ГЕНЕРАЛНЕ ПРОБЕ САМОУБИСТВА

  Представа „Генерална проба самоубиства” писца и редитеља представе Душана Ковачевића 12. децембра слави велики јубилеј, 200. извођење у Звездара театру. Премијерно је одиграна истог датума 2008. године, па тако овом приликом славимо и 10 година представе. Глумачку екипу чине…

Детаљније

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ЈОАКИМУ ТАСИЋУ

  Награда Ардалион за најбољег младог глумца и награда Политике „Авдо Мујчиновић” уручене су синоћ, 29. новембра, глумцу Јоакиму Тасићу након представе Корешподенција на сцени Звездара театра. Јоаким је ове награде освојио на 23. Југословенском позоришном фестивалу у Ужицу који…

Детаљније

КРОЗ ЗВЕЗДАРИН ТЕЛЕСКОП: ДАРИЈАН МИХАЈЛОВИЋ

  Даријан Михајловић је режирао представу „Љубав у Савамали” Звездара театра, која је премијерно изведена 16. новембра. Дипломирао је на катедри за Позоришну и радио режију на Факултету драмских уметности у Београду.  Режирао је преко четрдесет драма и четири опере. Ванредни…

Детаљније