Vesti

ПРЕДСТАВЕ ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА У НОВОМ САДУ

 

Представа „Љубав у Савамали“ 18. јануара гостује у Позоришту младих, први пут пред новосадском публиком. Крајем месеца и екипа представе „Осама-Касаба у Њујорку“ путује у Нови Сад на гостовање које је заказано за 30. јануар.

 

 

Представа „Љубав у Савамали“ по тексту Ивана Лалића у режији Даријана Михајловића премијерно је изведена 16. новембра прошле године у Звездара театру. Тема представе је избегличка криза. Представљајући пут избеглице Ахмеда који се нашао у Србији представа испитује могућности превазилажења различитости и предрасуда. Ова комедија са елементима мелодраме, у којој ће бити свега, и смеха и суза и песме имаће новосадску премијеру у Позоришту младих. Глумачку екипу представе чине Феђа Стојановић, Елизабета Ђоревска, Мина Совтић, Бранко Видаковић, Милан Васић, Лена Богдановић и Никола Шурбановић.

 

 

Осама-Касаба у Њујорку“ је представа која је настала по роману Владимира Кецмановића у драматизацији Косте Пешевског и Дарка Бајића који је и редитељ представе. Младу глумачку екипу ове представе чине Андрија Кузмановић, Јован Јовановић, Ива Илинчић, Бранко Јанковић, Исидора Симијоновић и Амар Ћоровић. У причи Приповедача, кога тумачи глумац Андрија Кузмановић, представа повезује период пре и после рата у Југославији, приказујући на тај начин последице које је рат нанео онима који су му се ван своје воље нашли на путу. За улогу Приповедача Андрија Кузмановић је добио Гран при за најбољу мушку улогу на 35. међународном фестивалу „Сусрети казалишта/позоришта Босне и Херцеговине“ који је одржан прошлог новембра у Брчком. Ово је представа која публику осваја сјајном екипом младих глумаца, емотивном и дирљивом причом о љубави, као и духовитошћу која нам је блиска и препознатљива.

Продаја улазница је преко Новосадског билет сервиса у Змај Јовиној 2 или онлине www.tickets.rs

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ГОСТОВАЊА ЗВЕЗДАРИНИХ ПРЕДСТАВА У ОКТОБРУ

  Нова сезона Звездара театра почиње 8.октобра, на дан када позориште обележава 35 година постојања! На сцени Звездара театра поново ће се, после летње паузе, играти омиљене представе попут „Хипнозе једне љубави“, „Клаустрофобичне комедије“, „Феликса“ и многих других. Али, представе […]

Детаљније

ГОСТОВАЊА У МАРТУ

  Овог месеца представе Звездара театра гостују на бројним домаћим, али и иностраним сценама.     Екипа представе „Кумови“, коју чине Драган Петровић Пеле, Даница Максимовић, Бранимир Брстина, Милица Михајловић и Радослав Миленковић, путује у Нови Сад. Гостовање је заказано […]

Детаљније