Vesti

ПОЧИЊЕ ПРОДАЈА УЛАЗНИЦА ЗА НОВУ СЕЗОНУ!

 

Дошла је јесен, а са њом и дуго очекивана позоришна сезона 2018/2019. у Звездара театру! Са великом радошћу вас обавештавамо да у петак 21.9. у 11 часова почиње продаја улазница за представе. Можете их купити на билетарници, код наших дистрибутера, али најбрже и најлакше путем онлајн продаје.

 

Погледајте међу првима неке од најтраженијих представа у претходној сезони –  Осама- касаба у Њујорку, Корешподенција, Хипноза једне љубави, Воз

 

Сезону свечано отварамо 8.10. представом Осама – Касаба у Њујорку, Владимира Кецмановића у драматизацији Косте Пешевског и Дарка Бајића који је и режирао представу. У представи игра сјајна екипа младих и талентованих глумаца: Андрија Кузмановић, Јован Јовановић, Ива Илинчић, Бранко Јанковић, Исидора Симијоновић и Амар Ћоровић. Ова представа ће бити на репертоару још и 15. и 20. октобра.

Хипнозу једне љубави, Душана Ковачевића публика ће бити у прилици да види у четири термина – 13, 17, 23. и 29. октобра.

Корешподенција, Б. Пекића и Б. Михајловића Михиза у режији Горчина Стојановића је на репертоару 27, 28. и 31. октобра.

Звездара театар ће 16. октобрa угостити екипу Сатиричког казалишта Керемпух из Загреба, са представом Устав републике Хрватске, Анте Томића и Рајка Грлића, у режији Винка Брешана. У представи играју: Борко Перић, Никша Бутијер, Ана Марас Хармандер, Дамир Пољичак, Матија Шакороња, Ведран Мликота / Хрвоје Кечкеш.

 

 

 

Вече гломазне поезије које изводи Рамбо Амадеус одржаће се 25. октобра.

 

У припреми је нова представа!

 

У припреми је и нова представа, према тексту Ивана Лалића у режији Дарјана Михајловића. Аутор сценографије је Весна Поповић, аутор костима Лидија Јовановић, композитор Бојан Стојчетовић. У представи играју: Феђа Стојановић, Неда Арнерић, Мина Совтић, Бранко Видаковић, Милан Васић, Лена Богдановић и Никола Шурбановић. Премијеру очекујемо током новембра.

 

Јесења путовања Звездара театра

 

Двојац представе Воз, рађене према роману Кормака Макартија, Воја Брајовић и Сергеј Трифуновић, гостоваће овог септембра  у Канади. Публика у Торонту представу ће моћи да погледа 22. и 23. cептембра, у Изабел Бадер Театру, а у Киченеру 25. септембра, у Реџистри Театру.

 

Новосадска публика биће у прилици да погледа вишеструко награђивану представу Хипноза једне љубави, Душана Ковачевића, 28. септембра у 20 часова, у Позоришту младих.

 

Представа Клаустрофобична комедија Душана Ковачевића, биће изведена на свечаном затварању Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије, 22. септембра у Народном позоришту.

 

Настављамо акцију Позориште је и моја кућа

 

Позориште Звездара театар у сарадњи са компанијом Јапан Тобако Интернешнл од почетка ове године организује акцију под називом Позориште је и моја кућа, у оквиру које у позоришни живот, у наредне две године укључујемо штићенике програма Лицеулице и кориснице Сигурне куће.
 

 Циљ акције је да инклузијом штићеника у културна дешавања у позоришту, Звездара театар постане њихова кућа у којој се осећају пријатно и добродошло. У новој сезони сваког месеца ћемо их угостити на некој од представа са нашег репертоара, а у октобру ће моћи да погледају представу Гозба, Филипа Вујошевића, 14 октобра.

 

Добродошли у нову сезону галаксије легендарних тренутака!

 

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ЗОРАНОВ БРК АНИЦИ ДОБРОЈ

  На 27. Данима Зорана Радмиловића који се традиционално одржавају у Зајечару, Аница Добра је добила „Зоранов брк” за најбољу глумицу. Аница је ово признање добила за лик Милице Његован, који тумачи у представи „Корешподенција”, а чија премијера је у…

Детаљније

МИЛЕНА, ХВАЛА НА СВЕМУ И ЗБОГОМ…

  На комеморацији одржаној јуче у Звездара театру од Милене Дравић, диве нашег глумишта, опростили су се бројни пријатељи, породица и колеге. Забележили смо последње поздраве које су јој њени најближи сарадници упутили на овој дирљивој свечаности.   Глумица Милена…

Детаљније

ДУШКО КОВАЧЕВИЋ: НАЈЛЕПША ЗВЕЗДА ИЗНАД ЗВЕЗДАРЕ

  Милена Дравић је посебан сјај у историји филма, телевизије и позоришта. Велика југословенска и српска глумица. Цењена и поштована у европском филмском, уметничком свету. Појављује се на филмском платну у улози девојке, скоро девојчице са осмехом испод плавих очију…

Детаљније