Vesti

ПОЧИЊЕ ПРОДАЈА УЛАЗНИЦА ЗА НОВУ СЕЗОНУ!

 

Дошла је јесен, а са њом и дуго очекивана позоришна сезона 2018/2019. у Звездара театру! Са великом радошћу вас обавештавамо да у петак 21.9. у 11 часова почиње продаја улазница за представе. Можете их купити на билетарници, код наших дистрибутера, али најбрже и најлакше путем онлајн продаје.

 

Погледајте међу првима неке од најтраженијих представа у претходној сезони –  Осама- касаба у Њујорку, Корешподенција, Хипноза једне љубави, Воз

 

Сезону свечано отварамо 8.10. представом Осама – Касаба у Њујорку, Владимира Кецмановића у драматизацији Косте Пешевског и Дарка Бајића који је и режирао представу. У представи игра сјајна екипа младих и талентованих глумаца: Андрија Кузмановић, Јован Јовановић, Ива Илинчић, Бранко Јанковић, Исидора Симијоновић и Амар Ћоровић. Ова представа ће бити на репертоару још и 15. и 20. октобра.

Хипнозу једне љубави, Душана Ковачевића публика ће бити у прилици да види у четири термина – 13, 17, 23. и 29. октобра.

Корешподенција, Б. Пекића и Б. Михајловића Михиза у режији Горчина Стојановића је на репертоару 27, 28. и 31. октобра.

Звездара театар ће 16. октобрa угостити екипу Сатиричког казалишта Керемпух из Загреба, са представом Устав републике Хрватске, Анте Томића и Рајка Грлића, у режији Винка Брешана. У представи играју: Борко Перић, Никша Бутијер, Ана Марас Хармандер, Дамир Пољичак, Матија Шакороња, Ведран Мликота / Хрвоје Кечкеш.

 

 

 

Вече гломазне поезије које изводи Рамбо Амадеус одржаће се 25. октобра.

 

У припреми је нова представа!

 

У припреми је и нова представа, према тексту Ивана Лалића у режији Дарјана Михајловића. Аутор сценографије је Весна Поповић, аутор костима Лидија Јовановић, композитор Бојан Стојчетовић. У представи играју: Феђа Стојановић, Неда Арнерић, Мина Совтић, Бранко Видаковић, Милан Васић, Лена Богдановић и Никола Шурбановић. Премијеру очекујемо током новембра.

 

Јесења путовања Звездара театра

 

Двојац представе Воз, рађене према роману Кормака Макартија, Воја Брајовић и Сергеј Трифуновић, гостоваће овог септембра  у Канади. Публика у Торонту представу ће моћи да погледа 22. и 23. cептембра, у Изабел Бадер Театру, а у Киченеру 25. септембра, у Реџистри Театру.

 

Новосадска публика биће у прилици да погледа вишеструко награђивану представу Хипноза једне љубави, Душана Ковачевића, 28. септембра у 20 часова, у Позоришту младих.

 

Представа Клаустрофобична комедија Душана Ковачевића, биће изведена на свечаном затварању Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије, 22. септембра у Народном позоришту.

 

Настављамо акцију Позориште је и моја кућа

 

Позориште Звездара театар у сарадњи са компанијом Јапан Тобако Интернешнл од почетка ове године организује акцију под називом Позориште је и моја кућа, у оквиру које у позоришни живот, у наредне две године укључујемо штићенике програма Лицеулице и кориснице Сигурне куће.

Циљ акције је да инклузијом штићеника у културна дешавања у позоришту, Звездара театар постане њихова кућа у којој се осећају пријатно и добродошло. У новој сезони сваког месеца ћемо их угостити на некој од представа са нашег репертоара, а у октобру ће моћи да погледају представу Гозба, Филипа Вујошевића, 14 октобра.

 

Добродошли у нову сезону галаксије легендарних тренутака!

 

 

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ЈОАКИМУ ТАСИЋУ

  Награда Ардалион за најбољег младог глумца и награда Политике „Авдо Мујчиновић” уручене су синоћ, 29. новембра, глумцу Јоакиму Тасићу након представе Корешподенција на сцени Звездара театра. Јоаким је ове награде освојио на 23. Југословенском позоришном фестивалу у Ужицу који…

Детаљније

НАГРАДЕ ЈОАКИМУ ТАСИЋУ У УЖИЦУ

  Глумац Јоаким Тасић је добио награду Ардалион за најбољег младог глумца и награду Политике ,,Авдо Мујчиновић” за улогу Симеона Његована у представи ,,Корешподенција” на 23. Југословенском позоришном фестивалу који је одржан у Ужицу од 5. до 12. новембра.  …

Детаљније

КОРЕШПОДЕНЦИЈИ ТРИ НАГРАДЕ У ВРШЦУ

  Представа Корешподенција, Борислава Пекића и Борислава Михаjловића Михиза у режији Горчина Стојановића, добила је три признања на управо завршеном Међународном позоришном фестивалу „Вршачка позоришна јесен”. Аница Добра је проглашена за најбољу глумицу фестивала, Бранислав Лечић је добио награду за најбољег…

Детаљније