Vesti

ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ ЗА НОВУ ПРЕДСТАВУ

 

Ове јесени у Звездара театар стиже нова представа по тексту Владимирa Ђурђевића, а у режији Божидара Ђуровића. Прича прати живот породице која покушава да се обогати гајећи малине… Ипак, испоставиће се да су малине само миље иза кога се крију много важније животне теме данашњице, испричане кроз занимљиве и духовите ликове.

 

 

Читајуће пробе које су у марту прекинуте због епидемиолошке ситуације, настављене су у театру под звездама. Глумачку поделу новог комада под називом Берачи снова чине: Хаџи Ненад Маричић, Биљана Ђуровић, Бојана Стојковић, Стефан Јевтовић, Бранислав Томашевић, Иван Јевтовић и Јоаким Тасић.

Премијера новог комада је предвиђена за новембар, а глумачка екипа вредно ради на упознавању ликова које ће тумачити. Сценографију за нову представу радиће Герослав Зарић, док ће за израду костима бити задужена Марина Вукасовић Меденица. Аутор музике  је Зоран Ерић.

Након фебруарске премијере Тре сореле, Стевана Копривице, ово ће бити друга премијера у Звездара театру ове године. Према тексту Владимира Ђурђевића у Звездари се од 2014. игра комад Бајка о позоришту, док је редитељ Божидар Ђуровић поставио на нашу сцену и представу Вечера будала, која се изводи дуже од 10 година.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ИНТЕРВЈУ: БОЖИДАР ЂУРОВИЋ

  Представа „Вечера будала“ која је настала по тексту Франсиса Вебера у режији Божидара Ђуровића, биће изведена 11. и 12. јула на манифестацији Београдска летња сцена – Позориште на Ташмајдану. Глумачку екипу ове представе, која је премијерно изведена 2008. године, […]

Детаљније