Vesti

NEDELJA LICAULICE ZAVRŠENA U ZVEZDARA TEATRU

 

Povodom nedelje časopisa Liceulice koja je trajala od 20. do 26. maja, zaposleni Zvezdara teatra i glumac Aleksandar Đurica sinoć su pomogli u prodaji časopisa pre početka predstave.

 

 

Organizacija Liceulice je ove godine proslavila deveti rođendan u KC Gradu 23. maja i tada je predstavljeno novo izdanje časopisa Liceulice, prvi put na engleskom jeziku. Ovo izdanje će izlaziti jednom u šest meseci kao časopis BLO (Belgrade Less Ordinary), koji je zamišljen i kao vodič kroz grad, namenjen pre svega turistima. U okviru nedelje Licaulice organizovana je i prodaja časopisa sa glumcem Tihomirom Stanićem na platou ispred Filozofskog fakulteta i u Knez Mihailovoj ulici.

 

 

Štićenici organizacije Liceulice u okviru akcije Pozorište je i moja kuća, koja traje od januara 2018. godine, svakog meseca dolaze u Zvezdara teatar na predstavu, a sinoć su gledali Pasivno pušenje.  Da prodavcima časopisa veoma znači ova prilika da dolaze u pozorište i budu uključeni u društveni i kulturni život, potvrđuje i koordinatorka prodavaca Anja Sinadinović.

Takve akcije su važne jer pomažu u prevladavanju izolacije i usamljenosti, što su problemi koji posebno pogađaju naše prodavce. Odlazak na predstavu im omogućava da se međusobno druže, ali i da se osete delom šire zajednice. Naravno, znači im i gledanje same predstave, ona ih i zabavi i pruži im teme za dalje razmišljanje, i uvek tokom naredne nedelje prepričavaju šta su videli i doživeli. U suštini, našim prodavcima odlazak u pozorište znači sasvim isto što i bilo kome drugom, samo im je mnogo nedostupnije i, samim tim, dragocenije”, kaže Anja Sinadinović.

Prodavac časopisa Liceulice David Janković je uz pomoć glumca Aleksandra Đurice prodao više od deset časopisa.

Volim pozorište i od ranije, volim da gledam glumce, u društvu sam, družimo se i sve to mi mnogo znači”, kaže David.

 

 

Akcija Pozorište je i moja kuća je organizovana uz podršku kompanije Japan Tobako Internešnal, i u njoj pored Licaulice učestvuje i Savetovalište za borbu protiv nasilja u porodici-Sigurna kuća.

 

POVEZANE VESTI

GODIŠNJICA AKCIJE POZORIŠTE JE I MOJA KUĆA

  Akcija ‚‚Pozorište je i moja kuća’’ obeležava prvu godišnjicu 16. januara izvođenjem predstave ‚‚Osama-Kasaba u Njujorku’’. U okviru ove akcije Zvezdara teatar svakog meseca organizuje predstavu za štićenike ‚‚Licaulice’’ i ‚‚Sigurne kuće’’ uz podršku kompanije ‚‚Japan Tobako Internešnal’’ s […]

Detaljnije