Vesti

URUČENE NAGRADE JOAKIMU TASIĆU

 

Nagrada Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagrada Politike „Avdo Mujčinović” uručene su sinoć, 29. novembra, glumcu Joakimu Tasiću nakon predstave Korešpodencija na sceni Zvezdara teatra. Joakim je ove nagrade osvojio na 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu koji je održan od 5. do 12. novembra.

 

 

 

Joakim u predstavi ,,Korešpodencija” tumači lik mladog gazde Simeona Njegovana. Žiri 23. Jugoslovenskog pozorišnog festivala koji su činili Lenka Udovički, Dragana Varagić, Slobodan Obradović, Dario Harjaček i Janko Ljumović, jednoglasno je doneo odluku da je Joakim najbolji mladi glumac festivala.

,,Joakim Tasić pokazao je zrelost i veštinu u poigravanju sa zahtevnom epistolarnom formom dramskog teksta. Sa lakoćom i sigurnošću gradio je komičnu transformaciju Simeona Njegovana, mladog gazde’’, piše u obrazloženju žirija.

Nagrade su Joakimu Tasiću na sceni Zvezdara teatra dodelile Dragana Varagić, glumica i članica žirija 23. Jugoslovenskog pozorišnog festivala, a ispred „Politike” Zorica Karanović, izvršni koordinator Direkcije.

Povodom nagrada koje dobio Joakim Tasić je istakao:

Nagrade, koje sam dobio za ulogu Simeona Njegovana, su mi važne, jer mi daju potvrdu da ono što radim komunicira sa publikom, na način na koji bih ja hteo. To mi govori da sam na dobrom putu, da uloga sve više postaje deo mene (nikad u potpunosti), što znači da zajedno rastemo. A to sve ne bi bilo moguće bez kolega koji nesebično dele sa mnom trenutke i emocije, bez Zvezdara teatra koji brine o glumcu, bez reditelja, a ništa bez Borislava Pekića i Mihiza koji su to napisali. Hvala im. – rekao je Tasić.

Za ovu ulogu Joakim je dobio i nagradu ,,Zlatno zrno” na petom pozorišnom festivalu ,,Bucini dani” koji je održan od 12. do 17.juna u Aleksandrovcu.

Predstavu ,,Korešpodencija” možete pogledati 1. i 7. decembra u Zvezdara teatru.

Čestitamo Joakimu Tasiću na nagradi!

POVEZANE VESTI

NAGRADA JOAKIMU TASIĆU U ŠAPCU

  Glumac Joakim Tasić je dobio nagradu „Zalog za budućnost“ na 4. Festivalu „Pozorišno proleće“ koji je organizovan u Šapcu od 8. do 15. aprila.     Nagradu za „izuzetno komičarsko ostvarenje u veoma zahtevnoj i stilski rizičnoj ulozi Simeona…

Detaljnije

NAGRADE JOAKIMU TASIĆU U UŽICU

  Glumac Joakim Tasić je dobio nagradu Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagradu Politike ,,Avdo Mujčinović” za ulogu Simeona Njegovana u predstavi ,,Korešpodencija” na 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu koji je održan u Užicu od 5. do 12. novembra.  …

Detaljnije

KROZ ZVEZDARIN TELESKOP – JOAKIM TASIĆ

  Za ulogu mladog gazde Simeona Njegovana u predstavi „Korešpodencija” dobio je  nagradu „Zlatno zrno” za najboljeg mladog glumca.  Skriveni talenti su mu komponovanje i pisanje, kod drugih najviše ceni iskrenost i posebnost, a najdragocenija osoba u njegovom životu je…

Detaljnije