Vesti

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ЈОАКИМУ ТАСИЋУ

 

Награда Ардалион за најбољег младог глумца и награда Политике „Авдо Мујчиновић” уручене су синоћ, 29. новембра, глумцу Јоакиму Тасићу након представе Корешподенција на сцени Звездара театра. Јоаким је ове награде освојио на 23. Југословенском позоришном фестивалу у Ужицу који је одржан од 5. до 12. новембра.

 

 

 

Јоаким у представи ,,Корешподенција” тумачи лик младог газде Симеона Његована. Жири 23. Југословенског позоришног фестивала који су чинили Ленка Удовички, Драгана Варагић, Слободан Обрадовић, Дарио Харјачек и Јанко Љумовић, једногласно је донео одлуку да је Јоаким најбољи млади глумац фестивала.

,,Јоаким Тасић показао је зрелост и вештину у поигравању са захтевном епистоларном формом драмског текста. Са лакоћом и сигурношћу градио је комичну трансформацију Симеона Његована, младог газде’’, пише у образложењу жирија.

Награде су Јоакиму Тасићу на сцени Звездара театра доделиле Драгана Варагић, глумица и чланица жирија 23. Југословенског позоришног фестивала, a испред „Политике” Зорица Карановић, извршни координатор Дирекције.

Поводом награда које добио Јоаким Тасић је истакао:

Награде, које сам добио за улогу Симеона Његована, су ми важне, јер ми дају потврду да оно што радим комуницира са публиком, на начин на који бих ја хтео. То ми говори да сам на добром путу, да улога све више постаје део мене (никад у потпуности), што значи да заједно растемо. А то све не би било могуће без колега који несебично деле са мном тренутке и емоције, без Звездара театра који брине о глумцу, без редитеља, а ништа без Борислава Пекића и Михиза који су то написали. Хвала им. – рекао је Тасић.

За ову улогу Јоаким је добио и награду ,,Златно зрно” на петом позоришном фестивалу ,,Буцини дани” који је одржан од 12. до 17.јуна у Александровцу.

Представу ,,Корешподенција” можете погледати 1. и 7. децембра у Звездара театру.

Честитамо Јоакиму Тасићу на награди!

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

НАГРАДА ЈОАКИМУ ТАСИЋУ У ШАПЦУ

  Глумац Јоаким Тасић је добио награду „Залог за будућност“ на 4. Фестивалу „Позоришно пролеће“ који је организован у Шапцу од 8. до 15. априла.     Награду за „изузетно комичарско остварење у веома захтевној и стилски ризичној улози Симеона […]

Детаљније

НАГРАДЕ ЈОАКИМУ ТАСИЋУ У УЖИЦУ

  Глумац Јоаким Тасић је добио награду Ардалион за најбољег младог глумца и награду Политике ,,Авдо Мујчиновић” за улогу Симеона Његована у представи ,,Корешподенција” на 23. Југословенском позоришном фестивалу који је одржан у Ужицу од 5. до 12. новембра.   […]

Детаљније

КРОЗ ЗВЕЗДАРИН ТЕЛЕСКОП – ЈОАКИМ ТАСИЋ

  За улогу младог газде Симеона Његована у представи „Корешподенција” добио је  награду „Златно зрно” за најбољег младог глумца.  Скривени таленти су му компоновање и писање, код других највише цени искреност и посебност, а најдрагоценија особа у његовом животу је […]

Детаљније