Vesti

NAGRADA JOAKIMU TASIĆU U ŠAPCU

 

Glumac Joakim Tasić je dobio nagradu „Zalog za budućnost“ na 4. Festivalu „Pozorišno proleće“ koji je organizovan u Šapcu od 8. do 15. aprila.

 

 

Nagradu za „izuzetno komičarsko ostvarenje u veoma zahtevnoj i stilski rizičnoj ulozi Simeona Njegovana u predstavi Korešpodencija” Zvezdara teatra” Joakimu Tasiću je dodelio novinarski žiri festivala, u čijem sastavu su ove godine bili Teofil Pančić, Aleksandra Ćuk i Gordana Manjenčić. Priznanje se dodeljuje mladom glumcu kome žiri predviđa bogatu i uspešnu karijeru na osnovu dosadašnjih rezultata.

Na festivalu „Pozorišno proleće“ u Šapcu u takmičarskom programu je učestvovalo sedam predstava iz cele Srbije, po izboru selektora i direktora festivala Zorana Karajića. Ovogodišnja selekcija nosi naziv „Neprilagođeni u klasici“ jer su u fokusu bili klasični pisci.

 

 

Predstava „Korešpodencija“ je nastala po delu romana „Zlatno runo” Borislava Pekića, u dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza. U Zvezdara teatru premijerno je izvedena 2018. godine, u režiji i scenografiji Gorčina Stojanovića. Kostime je radila Lana Cvijanović. Priču o cincarskoj porodici iz 19. veka oživeli su glumci Branislav Lečić, Slavko Štimac, Anica Dobra, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković. Ova predstava nas je uverila u to da prepiska može biti veoma zanimljiva i dinamična teatarska forma. Reditelj Gorčin Stojanović likove postavlja u cirkusko okruženje, u kome pratimo njihove reakcije na ideju najmlađeg člana porodice, koga tumači glumac Joakim Tasić, da se zbog ljubavi odrekne porodičnog posla i prepusti slobodi i uzbuđenju života u cirkusu.

Glumac Joakim Tasić je za ovu ulogu do sada dobio nekoliko značajnih priznanja-„Zlatno zrno” za najboljeg mladog glumca na 5. „Bucinim danima” u Aleksandrovcu, nagradu „Ardalion” za najboljeg mladog glumca i nagradu Politike „Avdo Mujčinović“ na 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu.

Čestitamo glumcu Joakimu Tasiću na nagradi „Zalog za budućnost“ u Šapcu!

POVEZANE VESTI

NAJAVLJEN PROGRAM POZORIŠNOG PROLEĆA

  Konferencija za novinare povodom četvrtog izdanja šabačkog festivala „Pozorišno proleće“ održana je danas u Zvezdara teatru. Festival će se održati od 8. do 16. aprila u Šapcu.     Ove godine selekcija nosi naziv „Neprilagođeni klasici” zbog toga što…

Detaljnije