Vesti

NAGRADA ZA NAJBOLJI TEKST DUŠANU KOVAČEVIĆU ZA HIPNOZU JEDNE LJUBAVI

Prema odluci žirija Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu, nagrada za najbolji tekst dodeljena je Dušanu Kovačeviću!

 

Iz predstave Hipnoza jedne ljubavi

 

„U pitanju je vešto napisan dramski tekst osobenog poetskog naboja, koji aktuelizuje nekoliko važnih društveno-socijalnih problema.“, stoji u obrazloženju žirija Festivala koji čine dramaturg Željko Hubač, pisac Goran Ibrajter i glumica Zlata Numanagić.

Hipnoza jedne ljubavi je od svoje premijere 17. decembra 2016. godine dobila niz nagrada, koje su stizale sa svih strana – iz Zaječara, Kragujevca, Mladenovca, Jagodine, Brčkog… Dušan Kovačević je Nagradu za najbolji savremeni domaći komediografski tekst dobio i na 46. Danima komedije u Jagodini, u martu ove godine.

Radeći na ovoj predstavi, Dušan Kovačević je između ostalog rekao:

“Svake godine u Srbiji nestane jedan manji grad od četrdeset do pedeset hiljada stanovnika. Toliko nas je manje jer odlazimo – napuštamo zemlju, selimo se u neke druge krajeve ili put neba. A godine brzo prolaze i za deset godina nestaće grad od petsto hiljada stanovnika i ako se tako nastavi, Srbi će u Srbiji biti nacionalna manjina za sto godina. Jedina nada je ljubav prema bližnjima i zemlji kojoj dugujemo sve što imamo.”

 

 

Glumac Dragan Petrović Pele je za ulogu doktora Vase u Hipnozi nagrađen statuom „Ćurana“ i „Zoranovim brkom“, dok je Anica Dobra za ulogu majke Soke dobila nagradu „Zlatno zrno“ za najbolju žensku ulogu na Bucinim danima u Aleksandrovcu i  najbolju žensku ulogu na Susretima pozorišta Bosne i Hercegovine u Brčkom.

 

Čestitamo Dušanu Kovačeviću na nagradi i želimo njemu i čitavoj ekipi Hipnoze još uspeha!

 

O festivalu

Festival prvoizvedenih predstava održan je šesti put u Aleksincu. Ove godine u takmičarskom delu bilo je šest predstava: Hipnoza jedne ljubavi (Zvezdara teatar; Dušan Kovačević); Hor “bečkih” dečaka (Jugo art, Teatar Carte Blanche; Ljubomir Nedović); Novo doba (Bitef teatar; Vuk Bošković); Rubište (Šabačko pozorište; Ninoslav Đorđević); Maestro (Narodno pozorište Sombor; Milivoje Mlađenović) i Opet plače, al’ sad od sreće (Knjaževsko-srpski teatar; Novica Savić).
Tokom festivala, daskama aleksinačkog Centra za kulturu i umetnost prošetla su velika glumačka imena – Anica Dobra, Ljubomir Bandović, Predrag Ejdus, Saša Torlaković, Mirjana Karanović, Aneta Tomašević, Nina Janković, Slaven Došlo, Boris Isaković i mnogi drugi sjajni glumci iz najboljih pozorišta u Srbiji.

 

 

POVEZANE VESTI

NOVA LAJF PLUS KARTICA ZVEZDARA TEATRA

Nova Lajf+ kartica Zvezdara teatra za sezonu 2018/2019.  je spremna! Za sve ljubitelje pozorišta i predstava sa našeg repertoara, uz Lajf+ karticu je obezbeđen popust od 30% na redovnu cenu ulaznice. Prilikom jedne kupovine odobrava se popust na najviše 6…

Detaljnije

MARTOVSKA PUTOVANJA ZVEZDARA TEATRA

  Mart je doneo puno snega, ali i puno gostovanja naših glumačkih ekipa širom zemlje! Ovog meseca će priliku da uživaju u predstavama Zvezdara teatra imati Novosađani, Nišlije, Požarevljani, Petrovčani, Mladenovčani, ali i Bečlije…     Novosadska publika će u…

Detaljnije

MARTOVSKE POSLASTICE SU SPREMNE

  Repertoar za mart je spreman, a prodaja ulaznica je počela na blagajni pozorišta i onlajn putem linka! Ovog meseca posebno izdvajamo jedinstveno muzičko iskustvo – koncert braće Teofilovića 29. marta u 19.30.   Zbog velikog interesovanja ponovo će nam u goste…

Detaljnije