Vesti

LANSIRANJE MEĐU ZVEZDE: POZORIŠTE POD VEDRIM NEBOM

 

Nepunih godinu dana od osnivanja Zvezdara teatra, leta 1985. godine, u ovom pozorištu je otvorena još jedna scena i to pod vedrim nebom! Letnja scena Zvezdara teatra ponudila je publici bogat muzički, pozorišni i filmski program tokom celog leta. Veliki broj posetilaca uživao je u jedinstvenoj sceni pod zvezdama.

 

 

Ono što tu scenu dodatno čini posebnom je činjenica da su je zaposleni u Zvezdara teatru stvorili sami. U čišćenju i preuređivanju bašte pozorišta, koja je ranije bila zapuštena, učestvovali su blagajnici, organizatori programa, glumci…svi oni koji svakodnevno ulagali mnogo truda i energije da novo, tek otvoreno pozorište uhvati zalet. Radne akcije koja je organizovana da bi se sredila Letnja scena seća se Milena Simunović, koja radi u Zvezdara teatru od samog osnivanja.

„Mi smo tada sve pravili radnom akcijom, učestvovali su svi zaposleni, glumci, prijatelji. Ja lično sam farbala ogradu napolju, i sećam se da sam spajala spojnice. Radio je ko je šta umeo“, kaže Milena.

Prva predstava na letnjoj sceni izvedena je 1. jula 1985. i bila je to predstava „Nečastivi na Filozofskom fakultetu“ po tekstu Iva Brešana u režiji Vide Ognjenović. Razdraganu atmosferu je mogao da uzburka tek nalet kiše koja bi se ponekad iz vedra neba sručila u gledalište, mada je i to je imalo svoje čari.

„Dešavalo se da letnja scena prokisne. Recimo jednom sam gledala predstavu kad je jaka kiša pala i između redova je bio potok. Sećam se jednog teksta u novinama gde piše:  „Fantastična predstava Zvezdara teatra, utisku je doprineo i bistri potočić u gledalištu“. Lepo je izgledalo“, kaže Milena Simunović.

POVEZANE VESTI

LANSIRANJE MEĐU ZVEZDE: LET PTICE I PTICA

  Milena Dravić i Dragan Nikolić bili su, možemo slobodno reći, najveći glumački par na našoj domaćoj sceni. Oboje veoma uspešni u svom poslu, a toliko prijatni i neposredni u privatnom životu, Milena i Gaga postali su simbol pravih glumačkih…

Detaljnije

LANSIRANJE MEĐU ZVEZDE: BORIVOJE BORA TODOROVIĆ

    „Glumac koji, ne nasedajući maniru, izaziva naš osmeh i najbolje igra pravi svet, onaj između kenta i viskija.“     Jedan od najvećih velikana glumačke scene nesumnjivo je Borivoje Bora Todorović. Jednako uspešan u pozorištu, na televiziji, radiju…

Detaljnije

LANSIRANJE MEĐU ZVEZDE: DANILO BATA STOJKOVIĆ

  Velika scena Zvezdara teatra od 2011. godine nosi ime glumca Danila Bate Stojkovića. U ovom pozorištu je igrao u sedam predstava i ukupno 1102 puta izveo svoje role kojih se i dan danas sećamo. Sava Odžačar u „Klaustrofobičnoj komediji“,…

Detaljnije