Вести

КОРЕШПОДЕНЦИЈИ ТРИ НАГРАДЕ У ВРШЦУ

27.10.2018.
 


Представа Корешподенција, Борислава Пекића и Борислава Михаjловића Михиза у режији Горчина Стојановића, добила је три признања на управо завршеном Међународном позоришном фестивалу „Вршачка позоришна јесен”. Аница Добра је проглашена за најбољу глумицу фестивала, Бранислав Лечић је добио награду за најбољег глумца, а сама представа је по оцени публике проглашена најбољом, са оценом 4,66!


 



 

Аница је ово признање добила за лик Милице Његован, који тумачи у представи „Корешподенција”, а чија премијера је у Звездара театру изведена 1. фебруара. У образложењу жирија стоји да је Добра „веома бираним средствима и са мером изградила улогу мајке, ћерке, супруге и жене која покушава да живи у складу са светом и сопственим интересима. Она је комичним и веома тананим средствима одиграла Милицу, а посебно важно и поред великог простора за другачији приступ остала је верна редитељском концепту представе.”

 



 

Браниславу Лечићу за улогу Симеона Његована Лупуса у представи „Корешподенција”, жири у саставу глумица Јелица Сретеновић, глумац Михајло Несторовић и редитељ Андреј Носов, доделио је признање за најбољег глумца.

Према оцени жирија „у врсној представи Корешподенција Лечић је успео да сјајним глумачким средствима креира и одигра врхунску улогу Симеона Његована - Лупуса. У модерном редитељском концепту Лечић је изградио и духовито и потресно, а веома прецизно и својствено одиграо маестрални карактер из овог комада.”

 



 

Највишом оценом 4,66 публика је на традиционалној 26. Вршачкој позоришној јесени наградила „Корешподенцију”! Поред Анице Добре и Бранислава Лечића, сјајну екипу представе чине и: Славко Штимац, Јоаким Тасић, Јелена Ступљанин и Бранко Видковић.

Честитамо целој екипи представе која сада броји више од 10 признања на фестивалима у земљи и региону!