Vesti

HIPNOZA JEDNE LJUBAVI 50. PUT PRED PUBLIKOM

(Ekipa predstave Hipnoza jedne ljubavi i Zvezdara teatar slave jubilej 50. izvođenje!)

 

Povodom pedesetog izvođenja predstave, glumica Anica Dobra snimila je video da vam pokaže kako izgleda “iza scene” u Zvezdara teatru, a svi glumci su odgovorili na pitanja o tome kako su se likovi razvijali tokom ovih pedeset izvođenja. Zavirite u pozorišni klub i prošetajte hodnicima Zvezdara teatra…

 

Iz predstave Hipnoza jedne ljubavi

 

Od premijere, koja je bila 23.12.2016, predstavu je videlo preko 12 500 gledalaca, predstava je izvedena na sceni Zvezdara teatra 38 i još 12 puta na gostovanjima.

Predstava izaziva veliko interesovanje publike i medija, učestvovala je na brojnim festivalima i osvojila je značajne nagrade ali i visoke ocene gledalaca.

Tekst i režiju predstave Hipnoza jedne ljubavi potpisuje Dušan Kovačević, glumačku ekipu čine Ljubomir Bandović, Anica Dobra, Nina Janković, Dragan Petrović Pele, Ivan Mihailović i Uroš Jakovljević.

Hipnoza jedne ljubavi govori o porodici, odlascima, ljubavi prema bližnjima… Pred kućom šumara Ranka i njegove žene učiteljice Soje jedne septembarske noći pod zvezdanim nebom odvija se radnja ove neobične bajke. Njihova ćerka Mila se sprema na dalek put sa mladićem Majem. Njihove komšije, penzionisani vojni lekar dr Vasa i njegov sin Dragi, koji komunicira sa okolinom svirajući gajde, proučavaju nesvakidašnje pojave koje su zadesile mirno planinsko seoce…

Ovog meseca predstava je na repertoaru 5, 11, 15, 18.11. u Zvezdara teatru i 2.11. (Bor), 3.11. (Zaječar), 19.11. (Brčko), 22.11. (Aleksinac).

 

IZA KULISA SA ANICOM DOBROM

 

Anica Dobra je želela da vam pokaže kako izgleda kada se ekipa predstave Hipnoza jedne ljubavi priprema za izlazak na scenu i snimila je ovaj video koji možete pogledati ispod.

 

 

IZJAVE GLUMACA POVODOM 50. IZVOĐENJA

 

Povodom 50. izvođenja predstave postavili smo pitanja glumačkoj ekipi predstave, pogledajte pitanja i njihove odgovore…

 

Anica Dobra, Soja

 

Anica Dobra

 

Da li se Vaša Soja navikla na planinsku tišinu nakon ovih pedeset izvođenja?

??? Tišinu??? Ko poznaje Soju i ko je makar jednom video, zna da je u njoj i oko nje uvek bučno, a kako planina prvo upija zvuke, a zatim ih višestruko vraća kroz eho, tako se Soja čuje i do dalekih galaksija udaljenih milijardama godina.

Ljubomir Bandović, Ranko

 

Ljubomir Bandović

 

Da li se i kako Ranko menjao tokom pedeset izvođenja?

Ranko se menjao koliko sam se i ja menjao, koliko su ga partneri na sceni i publika promenili. Dakle, neznatno.

Dragan Petrović Pele, dr Vasa

 

Dragan Petrović

 

Koliko dr Vasa utiče lekovito na publiku?

Publiko, prijatelji moji!

“Vi ste mene pozvali da izlečim vas, a vi ste izlečili mene i dr Vasu.”

Nina Janković, Mila

 

Nina Janković

 

Da li je teže ili lakše otići posle tolikog vremena (50. izvođenja)?

Sve je lakše i lakše!

Uroš Jakovljević, Dragi

 

Uroš Jakovljević

 

Da li odlazak manje boli posle 50. izvođenja?

Odlazak boli podjednako pa čak i više, obzirom da iz predstave u predstavu i iz dana u dan bolje upoznaješ onog koji odlazi, jače se povezuješ, jasnije vidiš ono što možeš da izgubiš, ali bez obzira, ljubav ostaje nepromenljiva u svakoj od (ne)jednačina.

Ivan Mihailović, Maj

 

Ivan Mihailović

 

Zbog čega Maj ima toliku moć?

Svi žele Maja, zovu ga, ceo život ga traže, a često zaborave da provere da nije slucajno sve vreme bio sakriven u njima samima. Maj ne postoji, mi smo Maj.

POVEZANE VESTI

150. IZVOĐENJE PREDSTAVE SAVRŠEN KROJ

  Predstava Savršen kroj, po tekstu  Vladimira Đurđevića biće izvedena 150. put 21. januara od 20 časova na Novoj sceni Zvezdara teatra.     Ova pomalo komična farsa koja u jednom činu razotkriva sve muške slabosti, prati dvojicu sredovečnih i…

Detaljnije

PONOVO RADI BILETARNICA

  Biletarnica Zvezdara teatra od danas radi uobičajeno, svakog radnog dana od 9 do 20 časova, subotom od 11 do 15 časova i dva sata pre početka predstave. Ulaznice možete kupiti i na lakši i jednostavniji način, onlajn putem sajta…

Detaljnije

21 GODINA SA MATIJOM BEĆKOVIĆEM

  Veče sa Matijom je tradicionalni dobrotvorni program koji Matija Bećković održava u Zvezdara teatru. Naš uvaženi pesnik i akademik će 28.12. govoriti svoje objavljene i neke nove stihove, a prihod od prodaje ulaznica i donatorskih priloga ustupa zajedno sa…

Detaljnije