Вести

ХИПНОЗА ЈЕДНЕ ЉУБАВИ 50. ПУТ ПРЕД ПУБЛИКОМ

02.11.2017.

(Екипа представе Хипноза једне љубави и Звездара театар славе јубилеј 50. извођење!)


 

Поводом педесетог извођења представе, глумица Аница Добра снимила је видео да вам покаже како изгледа "иза сцене" у Звездара театру, а сви глумци су одговорили на питања о томе како су се ликови развијали током ових педесет извођења. Завирите у позоришни клуб и прошетајте ходницима Звездара театра...

 

Из представе Хипноза једне љубави

 

Од премијере, која је била 23.12.2016, представу је видело преко 12 500 гледалаца, представа је изведена на сцени Звездара театра 38 и још 12 пута на гостовањима.

Представа изазивa велико интересовање публике и медија, учествовала је на бројним фестивалима и освојила је значајне награде али и високе оцене гледалаца.

Текст и режију представе Хипноза једне љубави потписује Душан Ковачевић, глумачку екипу чине Љубомир Бандовић, Аница Добра, Нина Јанковић, Драган Петровић Пеле, Иван Михаиловић и Урош Јаковљевић.

Хипноза једне љубави говори о породици, одласцима, љубави према ближњима... Пред кућом шумара Ранка и његове жене учитељице Соје једне септембарске ноћи под звезданим небом одвија се радња ове необичне бајке. Њихова ћерка Мила се спрема на далек пут са младићем Мајем. Њихове комшије, пензионисани војни лекар др Васа и његов син Драги, који комуницира са околином свирајући гајде, проучавају несвакидашње појаве које су задесиле мирно планинско сеоце...

Овог месеца представа је на репертоару 5, 11, 15, 18.11. у Звездара театру и 2.11. (Бор), 3.11. (Зајечар), 19.11. (Брчко), 22.11. (Алексинац).

 

ИЗА КУЛИСА СА АНИЦОМ ДОБРОМ


 

Аница Добра је желела да вам покаже како изгледа када се екипа представе Хипноза једне љубави припрема за излазак на сцену и снимила је овај видео који можете погледати испод.

 



 

ИЗЈАВЕ ГЛУМАЦА ПОВОДОМ 50. ИЗВОЂЕЊА


 

Поводом 50. извођења представе поставили смо питања глумачкој екипи представе, погледајте питања и њихове одговоре...

 

Аница Добра, Соја


 

Аница Добра

 

Да ли се Ваша Соја навикла на планинску тишину након ових педесет извођења?



??? Тишину??? Ко познаје Соју и ко је макар једном видео, зна да је у њој и око ње увек бучно, а како планина прво упија звуке, а затим их вишеструко враћа кроз ехо, тако се Соја чује и до далеких галаксија удаљених милијардама година.




Љубомир Бандовић, Ранко


 

Љубомир Бандовић

 

Да ли се и како Ранко мењао током педесет извођења?



Ранко се мењао колико сам се и ја мењао, колико су га партнери на сцени и публика променили. Дакле, незнатно.



Драган Петровић Пеле, др Васа


 

Драган Петровић

 

Колико др Васа утиче лековито на публику?



Публико, пријатељи моји!


"Ви сте мене позвали да излечим вас, а ви сте излечили мене и др Васу."



Нина Јанковић, Мила


 

Нина Јанковић

 

Да ли је теже или лакше отићи после толиког времена (50. извођења)?



Све је лакше и лакше!



Урош Јаковљевић, Драги


 

Урош Јаковљевић

 

Да ли одлазак мање боли после 50. извођења?



Одлазак боли подједнако па чак и више, обзиром да из представе у представу и из дана у дан боље упознајеш оног који одлази, јаче се повезујеш, јасније видиш оно што можеш да изгубиш, али без обзира, љубав остаје непроменљива у свакој од (не)једначина.



Иван Михаиловић, Мај


 

Иван Михаиловић

 

Због чега Мај има толику моћ?



Сви желе Маја, зову га, цео живот га траже, а често забораве да провере да није слуцајно све време био сакривен у њима самима. Мај не постоји, ми смо Мај.