Vesti

ГОВОРНА МАНА, КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ

Управо је завршена конференција за медије поводом премијере представе Говорна мана, Горана Марковића. Представа је урађена у копродукцији са Народним позориштем из Приштине у Грачаници.

Конферецији је присуствовао велики број медијских представника пред којима су говорили: Душан Ковачевић, Ненад Тодоровић, директор НП Приштина, Горан Марковић, глумци: Тихомир Станић, Јелена Орловић и Небојша Ђорђевић.

Ауторску екипу представе чине: Горан Марковић, писац и редитељ, Горан Стојчетовић, сценограф и Јелисавета Татић Чутурило, костимограф. У представи играју: Тихомир Станић каоМишел и глумци НП Приштина Јелена Орловић као Славица и Небојша Ђорђевић као Петар.

Црна комедија Горана Марковића „Говорна мана“ имала је премијеру 1997. године у Народном позоришту у Београду у режији Милана Караџића. Освојила је бројне награде на фестивалима у земљи и свету и постала својеврсни класик за који се увек тражи карта више. Изведена је преко двеста пута на позорницама Србије и региона и увек испраћена аплаузима публике. Овога пута, аутор драме награђене на Стеријином позорју за најбољи савремени текст, прослављени филмски редитељ Горан Марковић, прихватио се задатка да у копродукцији Народног позоришта Приштина у Грачаници и Звездара театра, и уз учешће младих глумаца НПП, режира нову адаптацију своје прослављене представе. Представа је имала премијеру 18.1. у Грачаници, а 12.2. ће бити одржана премијера у Звездара театру. Наредна извођења су 17. и 25.2.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ОТКАЗАНА ГЕНЕРАЛНА ПРОБА САМОУБИСТВА

    Представа „Генeрална проба самоубиства” која је требало да се изведе вечерас је отказана. Представа ће се одиграти 1. јуна. Карте које сте имали за отказано извођење 25.5. можете искористити у новом термину. Хвала на разумевању.

Детаљније

РЕПЕРТОАР ЗА ЈУН ЈЕ СПРЕМАН

  Продаја улазница за јун је почела данас у подне! Спремили смо и последњи репертоар у овој сезони.     Месец почињемо представом Љубав у Савамали, која је настала према тексту Ивана Лалића у режији Даријана Михајловића. У представи играју Феђа…

Детаљније

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ИЗ ПРИЈЕДОРА

  Награде које је екипа представе „Осама-Касаба у Њујорку“ освојила на 14. Међународном фестивалу позоришта „Златна вила“ у Приједору уручене су синоћ, након извођења представе у Звездара театру.     На овом фестивалу који је трајао од 18. до 24.…

Детаљније