Vesti

ГОСТОВАЊЕ АКАДЕМИЈЕ ИЗ ЛОЂА

 

Представа Буђење пролећа студената Академије из Лођа гостује 17. децембра на Новој сцени Звездара театра. Представа је настала по тексту Франка Ведекинда у режији и адаптацији Кубе Ковалског.

 

 

Текст Франка Ведекинда, у време када је написан 1891. године, веома је узбуркао критичаре који нису били спремни да прихвате тему каква је човекова сексуалност, коју овај комад ставља у први план. Због тога је представа морала да чека своје прво извођење све до 1906. године, и тада изазивајући бројне критикесавременог морала. Данас текст више није шокантан, али упркос својој старости савременог је укуса.

Ово је дипломска представа студената Академије у Лођу, која је први пут изведена пре годину дана на Међународном фестивалу драмских школа у Мароку, где је ауторки тим освојио три награде. У мају ове године представа је добила Гран При на 36. Фестивалу драмских школа целе Пољске.

Пољска национална, филмска,телевизијска и позоришна школа у Лођу основана је 1948.године. и сматра се једном од најпрестижнијих уметничких школа на свету.

Гостовање представе је део пројекта Министрства за културу и Националну баштину из програма промоције Пољске културе у иностранству.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ПОЧЕЛА ПРОДАЈА УЛАЗНИЦА ЗА ФЕБРУАР

  Данас, 21.1. тачно у подне почела је продаја улазница за фебруар! Потрудили смо се да обезбедимо довољан број играња за наше најтраженије представе и надамо се да ће већина вас успети да дође до улазница.     За представу…

Детаљније

ОТКАЗАНА ПРЕДСТАВА ВОЗ

  Отказана представа “Воз” која је требало да буде изведена вечерас.     Нови термин представе је 30. јануар у 20 часова.  Карте за отказанo извођење важе у новом термину или се могу заменити на благајни за неку другу представу.…

Детаљније

ПРЕДСТАВЕ ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА У НОВОМ САДУ

  Представа „Љубав у Савамали“ 18. јануара гостује у Позоришту младих, први пут пред новосадском публиком. Крајем месеца и екипа представе „Осама-Касаба у Њујорку“ путује у Нови Сад на гостовање које је заказано за 30. јануар.     Представа „Љубав у…

Детаљније