Vesti

ГОСТОВАЊА У НОВЕМБРУ

 

И овог месеца представе Звездара театра гостују на домаћим и страним сценама.

 

Фото: Никола Вукелић

Екипу представе „Генерална проба самоубиства“ очекују два гостовања. У Новом Саду ће бити изведена 3. новембра у Позоришту младих, док 16. новембра ова представа гостује у Прагу у оквиру програма Култ Арт. Настала је према тексту и у режији Душана Ковачевића, а глумачку екипу чине Бранислав Лечић, Бранимир Брстина, Игор Ђорђевић и Дубравка Ковјанић.

Љубав у Савамали“ гостује у Културном центру Панчева 8. новембра. Ова представа је настала по тексту Ивана Лалића у режији Даријана Михајловића. Ромео и Јулија из Савамале су глумци Мина Совтић и Милан Васић, а у екипи су и Феђа Стојановић, Елизабета Ђоревска, Бранко Видаковић, Лена Богдановић и Никола Шурбановић.

Хипноза једне љубави“ гостује у Франкфурту 10. новембра. Ова бајковита прича настала је по тексту и у режији Душана Ковачевића, а једна од тема јесте одлазак из породичне куће и почетак новог живота негде далеко од домовине. Глумачку екипу чине Слободан Бода Нинковић, Аница Добра, Нина Јанковић / Мина Совтић, Драган Петровић Пеле, Урош Јаковљевић / Јован Јовановић, Иван Михаиловић / Јован Јовановић.

 

Фото: Никола Вукелић

Звездара театру у госте овог месеца долазе две представе. „Једночинке“ у продукцији Милановачког позоришта, по тексту Антона Павловича Чехова у режији Бранка Кнежевића, испитују однос између комичних и трагичних елемената у комадима познатих писаца. Глумачку екипу чине Даница Вучетић, Михаило Ристић, Бранко Кнежевић, Предраг Лошић, Виктор Вујић, Бранко Недељковић, Татјана Рашић и Крсман Недељковић. Они ће извести представу 12. новембра на сцени Звездра театра.

Представа „Доктор шустер“ по тексту Душана Ковачевића биће изведена на сцени Звездара театра 23. новембра. Настала је у копродукцији овог позоришта, Народног театра Битољ и Регионалног културно-уметничког центра из Корче из Албаније.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

РАДНО ВРЕМЕ БЛАГАЈНЕ

  Драги љубитељи позоришта, Радно време благајне у понедељак ће бити измењено због државног празника. У понедељак, 11. новембра благајна Звездара театра ће радити од 17:30 до 19:30 часова. Онлајн куповину улазница и даље можете обавити у било које време.…

Детаљније

НОВИ БЛОГ: УЛОГА РЕДИТЕЉА У СТВАРАЊУ ПРЕДСТАВЕ

    Фото: Никола Вукелић Нови блог за сајт Звездара театра написао је Марко Мисирача, који је режирао представу „Бајка о позоришту“. Он у тексту открива која је улога редитеља у стварању представе, са чим се он сусреће на том…

Детаљније

ПРВИ БРК АНДРИЈЕ КУЗМАНОВИЋА

  На 28. „Данима Зорана Радмиловића“ глумац Андрија Кузмановић је добио награду „Зоранов брк“ за улогу Приповедача у представи „Осама-Касаба у Њујорку“ Звездара театра! Овај позоришни фестивал који се одржава у Зајечару пре свега је посвећен глумачкој игри, а „Зоранов…

Детаљније