Вести

КОРЕШПОДЕНЦИЈА ГОСТУЈЕ У СЕДАМ ГРАДОВА, ВОЗ ПУТУЈЕ ЗА ЛОНДОН

21.05.2018.


 

Представа Корешподенцијa ће у јуну на сцени Звездара театра бити изведена једном - 22. јуна, а за то имамо јако добар разлог!  Корешподенти ће током јуна гостовати у чак седам градова, па ће екипу у саставу Бранислав Лечић, Аница Добра, Славко Штимац, Јоаким Тасић, Јелена Ступљанин и Бранко Видаковић бити у прилици да види публика у Новом Саду, Приједору, Бања Луци, Загребу, Алексaндровцу, Сомбору и Тивту!



 





 
1. јуна у новосадском Позоришту младих, биће изведен овај комад Борислава Пекића и Борислава Михајловића Михиза у режији Горчина Стојановића, а затим 8. јуна  у Позоришту Приједор и 9. јуна на 21. Театар фесту „Петар Кочић” у Бања Луци.


 
Позориште „Керемпух” из Загреба биће домаћин 42. Данима сатире. у оквиру којих ће 10. јуна на репертоару бити и Корешподенција.



Публика у Александровцу ће бити у прилици да овај комад погледа 15. јуна на традиционалним „Буциним данима”, а у Сомбору у оквиру 26. Позоришног маратона под називом „Међу јавом и мед сном”, 16. јуна у Народном позоришту Сомбор.


 
27. јуна Корешподенти завршавају своје јунско путовање у Тивту, пред тамошњом публиком, на Фестивалу Пургаторије.


 



Признања


Корешподенција је премијерно изведена 1. фебруара ове године, на сцени Данило Бата Стојковић, Звездара театра. Прво признање стигло је на 23. Глумачким свечаностима „Миливоје Живановић” у Пожаревцу, када је Аница Добра освојила награду стручног жирија за најбољег глумца вечери и награду публике Статуета „Спомен на глумца“, за улогу Милице Његован.Уследила је награда за најбољу представу у целини по оцени стручног жирија, на 35. Позоришном фестивалу „Нушићеви дани” у Смедереву, на којима је и Аница Добра проглашена за глумицу вечери!


 

 ВОЗ ДО ЛОНДОНА



 


Двојац представе Воз, рађене према роману Кормака Макартија, Воја Брајовић и Сергеј Трифуновић, гостоваће у Лондону 16. јуна, у Questors Theatre.



 
Из представе Воз



 
Представа која је након премијерног извођења 24. октобра 2015. изведена на бројним значајним фестивалима у земљи и региону и освојила многе важне награде у Ријеци, на Цетињу, у Никшићу, Сарајеву, Алексинцу, Минхену, стиже у јуну и пред лондонску публику.


 
„Једино што желим овом представом је да изазовем критички однос и свест о томе куда овај свет иде. И наравно, пре свега, човекољубље, које има велику моћ да спречи пропаст цивилизације. По мом мишљењу, најбољи лек за човека и његово најјаче оружје је култура, чији су најважнији сегменти уметност и реч” - истакао Воја Брајовић радећи као редитељ и глумац на овој представи.

„Ово није позоришна представа. Ово је нешто са чиме ћемо се сви ми, сударати до краја живота, тог воза без кондуктера, коме се почетна, крајња и успутне станице, не могу знати” - рекао је глумац Сергеј Трифуновић припремајући представу.