Vesti

ГОСТОВАЊА У МАРТУ

 

Овог месеца представе Звездара театра гостују на бројним домаћим, али и иностраним сценама.

 

 

Екипа представе „Кумови“, коју чине Драган Петровић Пеле, Даница Максимовић, Бранимир Брстина, Милица Михајловић и Радослав Миленковић, путује у Нови Сад. Гостовање је заказано за 5. март у „Позоришту младих“. Представа „Кумови“рађена је по тексту и у режији Душана Ковачевића.

Хипноза једне љубави“, једна од водећих комедија Звездара театра, гостоваће у Цириху, у Швајцарској. Због великог интересовања заказана су два извођења представе 8. и 9. марта. Представа је рађена по тексту и у режији Душана Ковачевића. Једна од тема присутна у комаду је одлазак из Србије, почетак новог живота негде далеко, па ће публика из Цириха и на тај начин моћи да се повеже са овом бајковитом причом о љубави. Ова представа ће гостовати и у Новом Саду 17. марта.

 

Фото: Матија Јовановић

Представа „Бајка о позоришту“ гостује 20. марта у Центру за културу Лазаревац. Настао по тексту Владимира Ђурђевића у режији Марка Мисираче, комад доноси причу о положају културе у друштву. Представа преиспитује шта је за нас позориште, колико вреди и на који начин у данашње време може да опстане. Улоге тумаче Тихомир Станић, Бранислав Зеремски, Миодраг Крстовић, Весна Станковић, Петар Стругар/ Стефан Радоњић, Искра Брајовић и Снежана Савић.

Крајем месеца представе Звездара театра биће део значајних позоришних фестивала. „Генерална проба самоубиства“, по тексту и у режији Душана Ковачевића,  25. марта отвара позоришни фестивал „Дани комедије“ у Бијељини. Овај фестивал одржава се 18. пут ове године и током шест дана трајања фестивала публици ће се свако вече представити по једна позоришна трупа из Србије и Републике Српске. У комаду „Генерална проба самоубиста“ играју Бранислав Лечић, Бранимир Брстина, Игор Ђорђевић и Дубравка Ковјанић.

На 48. Позоришном фестивалу најбољих комедиографских остварења Србије „Дани комедије“ у Јагодини, представа Звездара театра „Љубав у Савамали“ наступиће 26. марта. „Дани комедије“ су један од најзначајнијих позоришних фестивала у Србији. На овом фестивалу који ће трајати од 20. до 27. марта, позоришни ствараоци могу да освоје неке од најпрестижнијих награда, попут „Ћурана“ за глумачка остварења, награде „Мија Алексић“ за најбољу представу по оцени жирија и многих других.

 

 

Представа „Корешподенција“ ће учесвовати 27. марта на фестивалу „Ковински позоришни сусрети“ који се ове године одржава 4. пут. Ликове писца Борислава Пекића, у адаптацији Борислава Михајловића Михиза оживели су глумци Бранислав Лечић, Славко Штимац, Аница Добра, Јоаким Тасић, Јелена Ступљанин и Бранко Видаковић. Представа, у режији Горчина Стојановића, у Звездара театру је премијерно изведена 1. фебруара 2018. године. За нешто више од годину дана освојила је чак 16 награда на престижним позоришним фестивалима.

Мартовска гостовања заокружиће екипа представе „Воз“ коју чине Сергеј Трифуновић и Воја Брајовић. Они 29. марта гостују у Гетеборгу, а дан касније у Oслу. Гостовање у Ослу организовало је Српско друштво Рас.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ГОСТОВАЊА ЗВЕЗДАРИНИХ ПРЕДСТАВА У ОКТОБРУ

  Нова сезона Звездара театра почиње 8.октобра, на дан када позориште обележава 35 година постојања! На сцени Звездара театра поново ће се, после летње паузе, играти омиљене представе попут „Хипнозе једне љубави“, „Клаустрофобичне комедије“, „Феликса“ и многих других. Али, представе […]

Детаљније

ПРЕДСТАВЕ ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА У НОВОМ САДУ

  Представа „Љубав у Савамали“ 18. јануара гостује у Позоришту младих, први пут пред новосадском публиком. Крајем месеца и екипа представе „Осама-Касаба у Њујорку“ путује у Нови Сад на гостовање које је заказано за 30. јануар.     Представа „Љубав у […]

Детаљније