Vesti

ГОСТОВАЊА ПРЕДСТАВА ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА У МАРТУ

 

 

И овог месеца представе Звездара театра гостују на бројним сценама, али и на значајним позоришним фестивалима.

 

Фото: Јаков Симовић

 

Корешподенција“ ће овог месеца гостовати у Дому културе Чачак, 11. марта. Настала је по тексту Борислава Пекића у драматизацији Борислава Михајловића Михиза. На сцену Звездара театра постављена је у режији Горчина Стојановића, а глумачку екипу чине Бранислав Лечић, Славко Штимац, Аница Дорба, Јоаким Тасић, Јелена Ступљанин и Бранко Видаковић. Представа ће учествовати и на 49. Данима комедије у Јагодини, фестивалу који ће се одржати од 20. до 27. марта. „Корешподенција“ ће бити изведена 26. марта у 20 часова.

Још један фестивал нас очекује овог месеца.  Дане комедије у Бијељини, затвориће представа Звездара театра „Хипноза једне љубави“. На овом фестивалу ће учествовати четири позоришта из Србије и Народно позориште Републике Српске. Екипа представе „Хипноза једне љубави“ пре овог фестивала гостује и у Културном центру Панчево 18. марта.

 

Фото: Никола Вукелић

 

Новосадску премијеру 12. марта у Позоришту младих имаће представа „Арзамас“ која је настала по истоименом роману Иване Димић, награђеним Ниновом наградом за 2016. годину. Редитељка представе је Љиљана Тодоровић, а глумачку екипу чине Бранка Петрић, Нела Михаиловић и Милан Лане Гутовић.

Прво гостовање након премијере прошлог месеца, имаће и представа „Тре сореле“ у режији Милана Караџића по тексту Стевана Копривице. Свих 5 термина за извођење представе овог месеца у Звездара театру, распродато је истог дана када је почела продаја улазница. Пожурите да набавите улазнице за гостовање представе у Младеновцу које је заказано за 24. март.

Представа „Љубав у Савамали“ по тексту Ивана Лалића у режији Даријана Михајловића гостује 29. марта у Центру за културу Лазаревац.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

СВЕТСКИ ДАН ПОЗОРИШТА

    Данас се обележава Светски дан позоришта! Установљен је још 1961. године на иницијативу Међународног позоришног института. Међутим, због ситуације која је задесила цео свет, овај дан проћи ће без громогласног аплауза на сцени и без читања поруке пре […]

Детаљније

ДУШАН КОВАЧЕВИЋ О БОРБИ СА САВРЕМЕНОМ КУГОМ

    Драмски писац, академик и директор Звездара театра Душан Ковачевић је пре два дана дао интервју за Новости поводом актуелне светске ситуације. Интервју вам преносимо у целости. „Стигла нам је велика опомена да се вратимо суштини живота и да […]

Детаљније

ИНСПИРАЦИЈА У ДАНИМА КОЈИ СУ ПРЕД НАМА

      Фото: pixabay Трудићемо се да будемо инспиративни у данима који су пред нама. Са нашим сарадницима и пријатељима покушаћемо да вам дамо идеје или вас подстакнемо како да проводите време код куће. Свима ће бити изазов организација […]

Детаљније