Vesti

ГОСТОВАЊА ПРЕДСТАВА ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА У МАРТУ

 

 

И овог месеца представе Звездара театра гостују на бројним сценама, али и на значајним позоришним фестивалима.

 

Фото: Јаков Симовић

 

Корешподенција“ ће овог месеца гостовати у Дому културе Чачак, 11. марта. Настала је по тексту Борислава Пекића у драматизацији Борислава Михајловића Михиза. На сцену Звездара театра постављена је у режији Горчина Стојановића, а глумачку екипу чине Бранислав Лечић, Славко Штимац, Аница Дорба, Јоаким Тасић, Јелена Ступљанин и Бранко Видаковић. Представа ће учествовати и на 49. Данима комедије у Јагодини, фестивалу који ће се одржати од 20. до 27. марта. „Корешподенција“ ће бити изведена 26. марта у 20 часова.

Још један фестивал нас очекује овог месеца.  Дане комедије у Бијељини, затвориће представа Звездара театра „Хипноза једне љубави“. На овом фестивалу ће учествовати четири позоришта из Србије и Народно позориште Републике Српске. Екипа представе „Хипноза једне љубави“ пре овог фестивала гостује и у Културном центру Панчево 18. марта.

 

Фото: Никола Вукелић

 

Новосадску премијеру 12. марта у Позоришту младих имаће представа „Арзамас“ која је настала по истоименом роману Иване Димић, награђеним Ниновом наградом за 2016. годину. Редитељка представе је Љиљана Тодоровић, а глумачку екипу чине Бранка Петрић, Нела Михаиловић и Милан Лане Гутовић.

Прво гостовање након премијере прошлог месеца, имаће и представа „Тре сореле“ у режији Милана Караџића по тексту Стевана Копривице. Свих 5 термина за извођење представе овог месеца у Звездара театру, распродато је истог дана када је почела продаја улазница. Пожурите да набавите улазнице за гостовање представе у Младеновцу које је заказано за 24. март.

Представа „Љубав у Савамали“ по тексту Ивана Лалића у режији Даријана Михајловића гостује 29. марта у Центру за културу Лазаревац.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

БУДИМО ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ДРУГИМА

  Након шестомесечне паузе, врата наше галаксије легендарних тренутака се поново отварају за све љубитеље позоришта 10. октобра, када је на репертоару представа Воз, Кормака Макартија. Да бисмо у новонасталим околностима, сви заједно могли да уживамо у позоришним чаролијама, неопходно […]

Детаљније

ПОНОВО ЗАЈЕДНО У ТЕАТРУ ПОД ЗВЕЗДАМА

  Након шестомесечне паузе, радује нас да ћемо се поново срести у нашој галаксији легендарних тренутака. Октобарски репертоар је спреман, а прва представа коју можете погледати 10. октобра је Воз, Комрака Макартија, у режији Воје Брајовића, у којој играју Сергеј Трифуновић и Воја […]

Детаљније

ЗНАЧАЈ И УЛОГА СВЕТЛА ПОЗОРНИЦЕ

  Техничка екипа која ради на свакој представи је јако важан део слагалице у стварању једног комада. Ангажман мајстора светла и мајстора тона су подједнако важни како би публика имала прави доживљај онога што се одвија на сцени. Након што […]

Детаљније