Vesti

ГОСТОВАЊА ПРЕДСТАВА ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА У МАРТУ

 

 

И овог месеца представе Звездара театра гостују на бројним сценама, али и на значајним позоришним фестивалима.

 

Фото: Јаков Симовић

 

Корешподенција“ ће овог месеца гостовати у Дому културе Чачак, 11. марта. Настала је по тексту Борислава Пекића у драматизацији Борислава Михајловића Михиза. На сцену Звездара театра постављена је у режији Горчина Стојановића, а глумачку екипу чине Бранислав Лечић, Славко Штимац, Аница Дорба, Јоаким Тасић, Јелена Ступљанин и Бранко Видаковић. Представа ће учествовати и на 49. Данима комедије у Јагодини, фестивалу који ће се одржати од 20. до 27. марта. „Корешподенција“ ће бити изведена 26. марта у 20 часова.

Још један фестивал нас очекује овог месеца.  Дане комедије у Бијељини, затвориће представа Звездара театра „Хипноза једне љубави“. На овом фестивалу ће учествовати четири позоришта из Србије и Народно позориште Републике Српске. Екипа представе „Хипноза једне љубави“ пре овог фестивала гостује и у Културном центру Панчево 18. марта.

 

Фото: Никола Вукелић

 

Новосадску премијеру 12. марта у Позоришту младих имаће представа „Арзамас“ која је настала по истоименом роману Иване Димић, награђеним Ниновом наградом за 2016. годину. Редитељка представе је Љиљана Тодоровић, а глумачку екипу чине Бранка Петрић, Нела Михаиловић и Милан Лане Гутовић.

Прво гостовање након премијере прошлог месеца, имаће и представа „Тре сореле“ у режији Милана Караџића по тексту Стевана Копривице. Свих 5 термина за извођење представе овог месеца у Звездара театру, распродато је истог дана када је почела продаја улазница. Пожурите да набавите улазнице за гостовање представе у Младеновцу које је заказано за 24. март.

Представа „Љубав у Савамали“ по тексту Ивана Лалића у режији Даријана Михајловића гостује 29. марта у Центру за културу Лазаревац.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ВИРТУЕЛНА ИЗЛОЖБА ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА

    Изложба „Преко сцене до звезда“ отворила је 8. октобра 2019. године нову сезону Звездара театра у јубиларној 35. години од оснивања овог позоришта. Изложбу чине портрети глумаца који су стварали и увеличали историју Звездара театра, који су нас […]

Детаљније

НОВИ БЛОГ: УМЕТНОСТ И ИЗОЛАЦИЈА

  Колико нам уметност значи у изолацији и како уметници проводе ово време, то је тема нашег новог блога. Подсетићемо се која су то уметничка дела настала управо за време изолације док су неке од највећих пошасти претиле читавом свету. […]

Детаљније

ДУШАН КОВАЧЕВИЋ ЗА БЛИЦ: ПОХЛЕПА+ПРОФИТ=КОРОНА

    Преносимо у целости интерју ауторке Татјане Њежић за „Блиц” са директором Звездара театра Душаном Ковачевићем. Уметност не може да лечи пандемију ни да отклони формулу корона вируса до које сам ја дошао у сопственој лабораторији, а која гласи: […]

Детаљније