Vesti

10 GODINA I 200 IZVOĐENJA GENERALNE PROBE SAMOUBISTVA

 

Predstava „Generalna proba samoubistva” pisca i reditelja predstave Dušana Kovačevića 12. decembra slavi veliki jubilej, 200. izvođenje u Zvezdara teatru. Premijerno je odigrana istog datuma 2008. godine, pa tako ovom prilikom slavimo i 10 godina predstave.

Glumačku ekipu čine Branislav Lečić, Branimir Brstina, Igor Đorđević i Dubravka Kovjanić.

Povodom jubileja, pisac i reditelj ovog komada, Dušan Kovačević je izjavio:

Prošlo je 10 godina od premijere Generalne probe samoubistva. Za ovih 10 godina odigrano je 200 predstava, sa velikim zadovoljstvom sjajnih glumaca i naših dragih gledalaca. Naslov bi danas mogao biti: Generalna proba života. – rekao je Kovačević.

Predstava je osvojila više od deset nagrada na najprestižnijim pozorišnim festivalima. Neke od najznačajnijih su nagrada publike za najbolju predstavu na 19. Danima Zorana Radmilovića, nagrada za najbolji tekst na 6. Joakimfestu i statueta ,,Ćuran” za najbolje glumačko ostvarenje koju je osvojio Branimir Brstina na 38. Danima komedije u Jagodini.

 

POVEZANE VESTI

OTKAZANA GENERALNA PROBA SAMOUBISTVA

    Predstava „Generalna proba samoubistva” koja je trebalo da se izvede večeras je otkazana. Predstava će se odigrati 1. juna. Karte koje ste imali za otkazano izvođenje 25.5. možete iskoristiti u novom terminu. Hvala na razumevanju.

Detaljnije

NAGRADE ZA GENERALNU PROBU SAMOUBISTVA

  Predstava „Generalna proba samoubistva“ po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, je osvojila dve nagrade na 18. pozorišnom festivalu „Dani komedije“ u Bijeljini.     „Generalna proba samoubistva“, čiju glumačku ekipu čine Branislav Lečić, Branimir Brstina, Igor Đorđević i […]

Detaljnije