Vesti

ГДЕ ЗВЕЗДАРА ТЕАТАР ГОСТУЈЕ У ОКТОБРУ

Звездара театар у октобру гостује чак 10 пута са пет различитих представа!

Представа Хипноза једне љубави

Представа Хипноза једне љубави у октобру гостује чак пет пута. Представу можете да погледате у Панчеву, Јагодини, Крагујевцу, Младеновцу или Мећавнику.

Хипноза једне љубави Душана Ковачевића у којој играју Љубомир Бандовић, Аница Добра, Нина Јанковић, Драган Петровић Пеле, Урош Јаковљевић и Иван Михаиловић, говори о породици, одласцима, љубави према ближњима… Пред кућом шумара Ранка и његове жене учитељице Соје једне септембарске ноћи под звезданим небом одвија се радња ове необичне бајке. Њихова ћерка Мила се спрема на далек пут са младићем Мајем. Њихове комшије пензионисани војни лекар др Васа и његов син Драги, који комуницира са околином свирајући гајде, проучавају несвакидашње појаве које су задесиле мирно планинско сеоце…

 

Из представе Хипноза једне љубави

 

3.10. у 19.30 у Дворани Културног центра Панчева
4.10. у 20.00 у Сали културног Центра у Јагодини
11.10. на позоришном фестивалу Јоакиминтерфест у Књажевско-српском театру у Крагујевцу
13.10. на позоришном фестивалу Театар у једном дејству у Центру за културу у Младеновцу
27.10. на Јесењем фестивалу у Мећавнику

Представа Воз

Представа Воз отвара сезону у Звездара театру својим 100. извођењем, а 99. пут пред публиком гостује у Народном позоришту у Нишу 5.10.

 

Представа Воз

 

 

Ово је импресивна, интензивна, упечатљива, интелектуална, филозoфска, универзална прича; изузетан текст, маестрални глумци, чист таленат, јединствено искуство само су неке од импресија које смо добили од гледалаца за ових првих сто извођења.

Представа је гостовала на значајним фестивалима у земљи и региону и освојила многе важне награде у Ријеци, на Цетињу, у Никшићу, Сарајеву, Алексинцу.

Сјајни глумачки дуо, кроз одличан текст и фантастичну игру отвара многе теме и покреће на размишљање о разним акспектима живота.

“Поента је, професоре, да када у животу не би било патње, како би уопште знао да си срећан? Са чиме би то поредио?”

Представа Клаустрофобична комедија

Из представе Клаустрофобична комедија

 

8.10. у Theatar Akzent у Бечу
20.10. у Позоришту младих у Новом Саду

 

Комплексна и забавна уз сјајну глумачку и ауторску екипу, представа публику осваја директношћу, провокативношћу, сјајним хумором и врхунским глумачким изведбама. Реплике из представе се памте и са лакоћом се уклапају у свакодневне животне ситуације.

Представа у целости, али и глумци освојили су бројне награде и признања на значајним домаћим фестивалима.

Представа Савршен крој

Представа Савршен крој гостује у Минхену 15.10.

Комад Савршени крој Владимира Ђурђевића је „дволична“ и помало комична фарса која у једном чину, фуриозно и нештедимице разоткрива све мушке слабости. Реч је о двојици средовечних и добрано оцвалих, по много чему различитих мушкараца. Новокомпоновани тајкун Марко Милун (Слободан Нинковић) и ексцентрични кројач Светислав (Драган Петровић), срешће се, наизглед, сасвим случајно у кројачком салону Светислава Свете Шнајдера „кројача из сенке“, који „на црно“ и у дубокој илегали, шије одела искључиво за елиту.

Из представе Савршен крој

 

15.10. Anton Fingerle Zentrum у Минхену

 

Представа Бајка о позоришту

Представа Бајка о позоришту гостује у Центру за културу у Ваљеву 19.10.

“Бајка о позоришту је комедија. Иако насловљен као бајка, овај комад, на жалост, много више кореспондира са стварношћу од бајки које знамо. Положај културе, а пре свега позоришта, и како културу и уметност доживљава наша политичка елита су главне теме којима се ова представа бави.” (Владимир Ђурђевић, писац)

Из представе Бајка о позоришту

 

19.10. у Центру за културу у Ваљеву

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

РЕПЕРТОАР ЗА ЈУН ЈЕ СПРЕМАН

  Продаја улазница за јун је почела данас у подне! Спремили смо и последњи репертоар у овој сезони.     Месец почињемо представом Љубав у Савамали, која је настала према тексту Ивана Лалића у режији Даријана Михајловића. У представи играју Феђа…

Детаљније

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ИЗ ПРИЈЕДОРА

  Награде које је екипа представе „Осама-Касаба у Њујорку“ освојила на 14. Међународном фестивалу позоришта „Златна вила“ у Приједору уручене су синоћ, након извођења представе у Звездара театру.     На овом фестивалу који је трајао од 18. до 24.…

Детаљније

ВЕЧЕ ПОСВЕЋЕНО ДУШКУ ТРИФУНОВИЋУ

  Музичко-поетски рецитал „Тајна веза-Сећање на Душка Трифуновића“ одржаће се 20. маја у Звездара театру са почетком у 20 часова.     Песник Душко Трифуновић и кантаутор Бранко Пражић годинама су путовали и приређивали радост љубитељима Душкових стихова. Душко је…

Детаљније