Вести

ДУШАН КОВАЧЕВИЋ - ЕКСКЛУЗИВНО СА МИРОМ АДАЊОМ ПОЛАК

16.05.2018.

Недавно је у Звездара театру новинарка Мира Адања-Полак снимила интервју са Душаном Ковачевићем, директором Звездара театра, академиком, књижевником, драмским писцем, сценаристом и редитељем. Премијера интервјуа нас очекује у недељу, 20. маја на РТС 2 у 15.30.



  


 
Мира Адања-Полак је новинар са великим бројем ексклузивних интервјуа са значајним личностима из света уметности, политике, бизниса и шоу-бизниса, као и са припадницима краљевских породица. Интервју је њена специјалност. За њега се спремала професионално, темељно, стрпљиво показујући нам како изгледа када се истински воли свој посао.
Верујемо да ће интервју који ће премијерно бити емитован у недељу на РТС бити посебан, инспиративан, занимљив и да ће га са великим инетерсовањем пратити гледаоци РТС-а.


 
Мира Адања-Полак нам је пренела утиске и описала како је било радити интервју.


 

Душан Ковачевић - О животу и смрти 

Седим на сцени позоришта Звездара театар у Београду са Душаном Ковачевићем великим писцем. Пред очима су ми филмови „Ко то тамо пева”, „Маратонци трче почасни круг”, „Сабирни центар”, „Балкански шпијун”. Много написаних књига. Велика је то каријера. Душан Ковачевић седи преко пута мене ... Елегантан, одмерен без сувишних речи. Одвојио је време за овај интервју. Мери сваку реченицу. Током интервјуа одмерава колико могу и колико умем да одем и нешто дубље од обичног разговора. Ја трагам и покушавам да разумем све оно што је тако савршено спаковано негде дубоко унутра а тако зналачки одсликано у ликовима његових јунака. Колико ту има њега самог колико је све то преживљено? Колико је оно чему се ми смејемо Душану Ковачевићу у животу било смешно? Колико је у свим тим личностима део њега самог и колико је све оно што видимо и читамо кроз његове ликове он у свим нијансама једне неистражене људске душе. О томе је емисија... Где ја као аутор покушавам да допрем до Душана Ковачевића који заслужује сво моје дивљење и поштовање. У овом интервју сам много сазнала и доста научила.