Vesti

ДОКТОР ШУСТЕР ИЗ АЛБАНИЈЕ У ЗВЕЗДАРА ТЕАТРУ

 

 

Представа „Доктор Шустер“ гостује у Звездара театру 23. новембра. Настала је у продукији Регионалног културно-уметничког центра из Корче, Албанија у сарадњи са Народним театром из Битоља и Звездара театром.

 

 

Редитељ представе је Кендрим Ријани, а глумачку екипу чине Замира Кита, Дритеро Аме, Блерта Белиу и Скелким Јаупи. Музичке нумере изводе Глориа Нуре и Арбен Малесиа.
Овај комад настао је по тексту Душана Ковачевића. У његовој режији представа је постављена на сцену Звездара театра у мају 2001. године и њом је отворена Нова сцена овог позоришта. Била је то чувена представа, одиграна чак 259 пута у којој су играли Петар Краљ, Весна Тривалић / Андријана Виденовић, Јелисавета Саблић, Миодраг Кривокапић / Миоград Крстовић и други.
„Доктор Шустер“ је прича о човеку који почиње да заборавља, тако ју је описао Душан Ковачевић.

 

 

Ово гостовање нам даје могућност да причу Душана Ковачевића која нам је блиска и позната, која садржи доста хумора али и горке истине о нашем друштву, сада видимо у тумачењу ансамбла из друге земље. Колико су се околности од времена у којем је комад настао измениле, које су разлике у тумачењу ове приче из наше и перспективе другог подручја, то ћемо моћи да сагледамо захваљујући овој представи, између редова игре, музике и превода.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ИНТЕРВЈУ: БРАНИСЛАВ ЗЕРЕМСКИ

  Са глумцем Браниславом Зеремским који у Звездара театру игра у представама „Вечера будала“ и „Бајка о позоришту“, разговарали смо поводом Београдске летње сцене на Ташмајдану, на којој је требало да игра у чак три представе и да има укупно […]

Детаљније

БЛАГАЈНА ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА ПРЕСТАЈЕ СА РАДОМ

    Драги љубитељи позоришта, Због епидемиолошке ситуације благајна Звездара театра од сутра престаје са радом и неће радити до даљег. Обавестићемо вас кад билетарница поново почне да ради.  

Детаљније

ОТКАЗАНЕ ПРЕДСТАВЕ НА БЕОГРАДСКОЈ ЛЕТЊОЈ СЦЕНИ

  Драги љубитељи позоришта, Услед промене епидемиолошке слике Град Београд зауставља извођење позоришног програма на Ташмајдану. Извођења свих представа су отказана, па и представе Звездара театра „Вечера будала”, која је била заказана за 11. и 12. јул. Публици која је […]

Детаљније