Vesti

“БЕРАЧИ СНОВА” СТИЖУ 11. МАРТА!

 

На мартовском репертоару 2021. године Звездара театар доноси дуго очекивану премијеру комада „Берачи снова“ по тексту Владимира Ђурђевића, а у режији Божидара Ђуровића, заказану за 11. март у 18.30 часова!

 

 

Прича берача прати живот сеоске породице која покушава да се обогати гајећи малине. Ипак, испоставиће се да су малине само миље иза кога се крију много важније и компликованије животне теме данашњице, испричане кроз занимљиве и духовите ликове.

Глумачку поделу „Берача снова“ чине: Хаџи Ненад Маричић, Биљана Ђуровић, Бојана Стојковић, Стефан Јевтовић, Синиша Убовић, Иван Јевтовић и Јоаким Тасић.
Сценографију за нови комад на сцени Звездара театра урадио је Герослав Зарић, док је за израду костима задужена Марина Вукасовић Меденица. Аутор музике која прати комад је Зоран Ерић.

„Берачи снова су прича о нашим људима. О кумовима и комшијама, синовима и мајкама, очевима и кћерима, и о једном деди. Берачи снова знају и шта би и како би, али им нешто не да. Берачима снова измиче садашњост док загледани у будућност пате због прошлости.“, кеже између осталог писац овог комада, Владимир Ђурђевић.

Репризе „Берача“ су заказане у три термина: 12, 19. и 26. марта на сцени Данило Бата Стојковић.

Из представе Клаустрофобична комедија

 

Поред премијере са мартовским репертоаром након дуже паузе враћа се „Клаустрoфобична комедија“, Душана Ковачевића, која ће се играти 13. и 14. марта.
По два извођења имаће и „Осама-Касаба у Њујорку“ (7. и 28. марта), као и „Воз“, планиран за 5. и 6. март.  Представа „Генерална проба самоубиства” је 20.3, а представа „Љубав у Савамали” 21.3.

Све представе играју се са почетком у 18.30 сати. Онлајн куповина карата на сајту Звездара театра је најбржи и најједноставнији начин да дођете до карата. Све што је потребно јесте да купац направи свој налог за онлине куповину и прати даља упутства.

Подсећамо нашу публику да све неискоришћне карте због отказивања представа током јануара и фебруара могу вратити на благајни позоришта, или заменити за неку другу представу са мартовског репертоара. Радно време благајне 23-26. фебруара је 12-18.30 часова, а током марта петком 12-18.30 и викендима два сата пре почетка представе.

Хвала вам на разумевањи и подршци.
Видимо се у галаксији легендарних тренутака!

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ОТКАЗАНА ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ БЕРАЧИ СНОВА

  Поштована публико,   Најављена премијера представе Берачи снова је отказана. Разлози за отказивање су двојаки: са једне стране то су техничке препреке које су продужиле рад на представи, али и превентивни разлози које диктира тренутна епидемиолошка ситуација.   Ускоро […]

Детаљније

УЗБУДЉИВИ НОВЕМБАР УЗ ПРЕМИЈЕРУ И КОНЦЕРТ

  Новембар у Звездара театар доноси две лепе вести: премијеру представе Берачи снова, Владимира Ђурђевића у режији Божидара Ђуровића и концерт Лене Ковачевић под називом Добровече у позоришту- концерт Лене Ковачевић. Радујемо се сусретима са нашим драгом публиком и позивамо […]

Детаљније

ИНТЕРВЈУ: БОЖИДАР ЂУРОВИЋ

  Представа „Вечера будала“ која је настала по тексту Франсиса Вебера у режији Божидара Ђуровића, биће изведена 11. и 12. јула на манифестацији Београдска летња сцена – Позориште на Ташмајдану. Глумачку екипу ове представе, која је премијерно изведена 2008. године, […]

Детаљније