Вести

МАЈСКА ГОСТОВАЊА БЕТОН МАХАЛА И ЈУЛИЈЕ ЦЕЗАР

27.04.2016.
Из представе Јулије Цезар

Наше позориште ће у мају угостити две занимљиве, интригантне и провокативне представе која свака на свој начин обрађује актуелне теме отварајући различита друштвено-политичка питања.

Бетон махала из Новог Пазара је на репертоару 15.5. у 20х. Представу су режирали Рифат Рифатовић и Бранислав Трифуновић. Аутори текста и глумци су: Џана Љајић, Ема Муратовић, Ајтана Дражанин, Драга Костић, Лејла Бучан, Недим Незировић, Амар Ћоровић и Петар Костић.

Представа се бави проблемима младих отварајући религијска, политичка и друга друштвена питања. Публика у Звездара театру је већ неколико пута овацијама и дугим аплаузима наградила сјајна извођења ове представе. Бетон махала суштински говори о љубави, шаље снажну, недвосмислену поруку и наду у снагу и трезвеност младих.

Јулије Цезар, Вилијема Шекспира у режији Кокана Младеновића гостује 20.5. у 19.30. Представа је урађена у коопродукцији Будва Град Театра, Народног позоришта из Сомбора и Центра за културу Свилајнац. У представи играју: Сергеј Трифуновић, Саша Тораковић, Бранислав Трифуновић, Јелена Минић и Марко Марковић.
Редитељ Кокан Младеновић је о представи рекао:„Трагедија Јулије Цезар један је од најзначајнијих комада у историји драмске литературе, а њен основни мотив – револуција и политички преврат, који се, на крају, компромитују у сопственој немоћи, обесмишљавајући тако феномен истинске демократије, нису, на жалост, изгубили на својој актуелности од времена настанка овог комада, па до данас.„

„…Можемо ли да престанемо да верујемо у демократију ако нам се она руга у лице? Можемо ли да трпимо аутократску власт само зато што знамо да ће једног узурпатора заменити други? Можемо ли да пристанемо на друштва у којима живимо ако знамо да су заснована на лажи? Можемо ли да се боримо против лажи ако више ни сами не знамо шта је истина?“
Улазнице за представе су већ у продаји. Подсећамо да студенти, ђаци, школе, факултети и пензионери (уз адеквантну идентификацију) имају 30% попуста на куповину улазница.

Током празника улазнице се могу купити онлине преко сајта позоришта.