Вести

КОНФЕРЕНЦИJA ЗА МЕДИЈЕ ПАСИВНО ПУШЕЊЕ

03.10.2016.
Пасивно пушење конференција за медије

Управо је завршена конференција за медије поводом премијере представе Пасивно пушење, Небојше Ромчевића у режији Егона Савина. У представи играју: Александар Ђурица, Радослав Миленковић, Младен Андрејевић и Марко Баћовић. Премијера је заказана за 8.10. у 19.30, а прве репризе ће бити 12. и 20.10. у 19.30.

Представа Пасивно пушење је представа која говори о чекању бољег сутра које никако не долази. Главни јунак је Србин Радиша који бива задржан на аеродрому са торбом у којој је сарма за ћерку и јарац за кречење (ћеркиног изнајмљеног стана у Паризу)… Два француска полицајца и амерички пуковник  уз нашег Србиначине ликове ове сјајне комедије која ће вас добро насмејати и забавити упркос озбиљности теме.

На конференцији писац Небојша Ромчевић говорио је о личном искуству од кога је и почео када је писао комедију Пасивно пушење када је грешком ухапшен на париском аеродрому Шарл де Гол.
Добра енергија саме екипе, тема представе са мноштвом комичних тренутака обећава одличну представу…

Издвајамо неколико мисли и цитата који су се наметнули током конференције. Имали смо уживо укључења у нашу facebook страну снимке можете погледати на линку.

„Шта се деси кад Србин покуша да пренесе сарму преко границе у Француску?“ – Душан Ковачевић

„Прошао вам је живот сањајући подметнуте снове.“ – Егон Савин

Глумац Александар Ђурица је истакао да њима као екипи још остаје да са публиком граде представу. Радослав Миленковић је говорио о процесу рада и глумачком задатку да се једна озбиљна ситуација игра са позитивном енергијом коју носи комедија. Младен Андрејевић је описао своје искуство са једног аеродрома када је схватио да чак и Немци могу да погреше. Марко Баћовић истакао је да га је грађење самог лика изузетно забављало и да се нада да ће то и публика препознати.

Чекамо прве реакције публике… Пратите нас. Извештаваћемо вас и са премијере.