Вести

ЕКИПА ПРЕДСТАВЕ ВЕЛИКИ ТАЛАС 50. ПУТ ПРЕД ПУБЛИКОМ

22.11.2017.
Представа Велики талас, који је написао Игор Амадеи, а режирао Ненад Гвозденовић, слави јубилеј – своје 50. извођење!

 

Из представе Велики талас.

 

Током протеклих педесет извођења екипа представе је одушевљавала и засмејавала публику, а сјајну глумачку екипу чине Љиљана Стјепановић, Лана Караклајић, Павле Пекић, Тања Бошковић, Раде Марковић и Стеван Пиале.

Представа Велики талас духовито описује тежњу двоје младих да започну заједнички живот упркос противљењу родбине.

Публика ово јубиларно извођење представе Велики талас може да погледа 25. новембра у 19.30 часова у Звездара театру. Следеће извођење у децембру је 21.12. у 20 часова.

Представа је премијерно изведена 13.12.2014. и траје 90 минута.

Једна од главних протагонисткиња Великог таласа, Љиљана Стјепановић, је поводом 50. извођења гостовала на телевизији Пинк, и том приликом је рекла:
"Велики талас је велики подвиг, јер је чини група људи која је много ангажована. Јако нас је тешко скупити на једном месту, али захваљујући двема продуценткињама и организаторкама које воде читаву представу, Маји Стојановић и Ивани Ћопић, успевамо да се окупимо сваки пут. Ово је врло значајан јубилеј представе и радујемо се сваки пут поновном извођењу. Велики талас је савремена прича и оно што је мени посебно занимљиво су ти односи међу генерацијама који су овде драстично, али духовито приказани. Ја играм баку, Тања Бошковић ми је ћерка, а Лана Караклајић је у улози унуке. Представа приказује сукоб између нас три због Дуњиног (Ланиног) избора дечка..."

Лана Караклајић је додала да је 50. извођење Великог таласа значајан за читаву екипу и пренела своје утиске о самој представи:
"То је пре свега једна топла  прича и ти односи неслагања приказују колико се заправо сви воле, али свако помало на своју страну вуче..."

 

[gallery ids="https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/09/veliki-talas-cover.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/11/veliki-talas-3.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/11/DSC_0048-Large.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/11/veliki-talas-4.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/11/veliki-talas-2.jpg|,https://zvezdarateatar.rs/wp-content/uploads/2017/11/veliki-talas-1.jpg|"]

 

Редитељ представе Ненад Гвозденовић је кроз кратак опис и представљање ликова наговестио шта нас све као гледаоце очекује.
„Дуња и Марко су, после дугогодишњег забављања, одлучили да започну заједнички живот али су запели код питања ГДЕ. Дуња живи са баком у стану од 150 квадрата. Ове комедије не би ни било да се Марко свиђа баки Наталији… али, авај! Ни бака (Наталија), ни њена ћерка Даша (Дуњина тетка) не могу Марка „очима да виде“! На Дуњин предлог да се Марко, ипак, досели код њих, Наталијин одговор је више него јасан: „Само преко мене мртве!“ Да се не би „венчали у старачком дому“, Дуња смишља план како да приволи баку и тетку да прихвате Марка као изабраника њеног срца! Да ли ће, или још боље, како ће реализовати свој план, сазнаћете у неких сат и по, уживајући у представи Велики талас!“


Занимљивост о писцу:


Игор Амадеи написао је драму Велики талас још 1977. године као студент треће године драматургије. Дипломирао је са оценом 10, а годину дана после дипломирања, определио се за животни пут потпуно удаљен од позоришног и филмског света. На молбу редитеља, иначе пријатеља из младости, дао је дозволу за извођење ове драме. Међутим, није дозволио да му име и презиме поново ушета у позоришни свет. (извор Википедија)


 

Честитамо екипи представе на овом значајном јубилеју!