Tenesi Vilijams

TRAMVAJ ZVANI ŽELJA

Kupi ulaznice Rezervacije

"Postoji nešto između muškarca i žene. Nešto u mraku. Nešto što sve ostalo čini... Nebitnim."

O PREDSTAVI

Pisac:

Tenesi Vilijams

Reditelj

Stefan Sablić

Kostimograf

Valentina Obradović

Scenograf

Mihailo Mošesku

Asistent kostimografa

Ljubica Cvejić

Asistent scenografa

Jelena Simić

PREMIJERA

14.11.2016.

TRAJANJE

100 minuta

Igraju

Jelena Đokić

Blanš

Paulina Manov

Stela

Ivan Jevtović

Stenli

Bojan Dimitrijević

Mič

Duško Ašković

Pablo / Doktor

Stefan Sablić

Reč reditelja

Krenuo sam u ovaj projekat siguran da je ovo dobra teatarska literatura i da ću naići na neiscrpno bogatstvo mogućnosti osvetljavanja likova, situacija i tema koje ostaju za večita vremena. Najšire govoreći, ovo je priča o ljudima koji se bore za egzistenciju u društvu gde nema milosti u momentu kada se sve mogućnosti zatvore. Ne postoji pružena ruka od strane najbližih već se problem rešava definitivnim odbacivanjem materijalno i psihički posrnule osobe. Vreme u kojem se čovek za čas nađe na ulici, a kada se to desi, ni najbliži nemaju milosti za gubitnika već ga surovo otpisuju.

U tako dobroj literaturi, sa lakoćom sam odstranio sve ono što pripada staroj dramaturgiji i pronalazio sam u likovima današnje ljude koje poznajemo i prepoznajemo. Ova drama se bavi temama koje su veoma aktuelne, na žalost, za večita vremena, pa tako i u našem društvu: nasilje u porodici, zlostavljanje žena, beda i nemaština, fizička i duhovna.

Društvo koje ne prepoznaje lepotu, tananost, duhovnost, odbacuje ih i osuđuje na propast. Osim toga, u ovim likovima pronalazimo i prepoznajemo one duboke, tamne i nesvesne erotske želje i zapletenosti.

NAGRADE

Jelena Đokić

  • Plaketa „Žanka Stokić“ za najbolje glumačko ostvarenje, 15. Pozorišne svečanosti „Žanki u čast“, Udruženje građana „Žanka Stokić“, 2016.
Zvezdara Teatar