Kokan Mladenović i Branislava Ilić

PAD

Kupi ulaznice Rezervacije

O PREDSTAVI

Pisac:

Kokan Mladenović i Branislava Ilić

Produkcija

Centar za kulturu Svilajnac

Reditelj

Kokan Mladenović

Kompozitor

Marko Grubić

Scenografkinja

Marija Kalabić

Kostimografkinja

Andrijana Janković

Video radovi

Goran Balaban

Dizajn zvuka i svetla

Milan Janevski

Dizajn plakata

Milja Mladenović

Organizatorka

Milica Bošković

Izrada dekora

Vladimir Topalov i Erika Vujić

Asistetkinja scenografa

Tamara Branković

PREMIJERA

23.12.2018.

TRAJANJE

75 minuta

Igraju

Jelena Blagojević

JA

Branislav Trifunović

TATA

Nina Nešković

ONA

Ekipa predstave Pad

PAD – pričom o padu radnika sa zgrade na kojoj je radio, vršimo obdukciju društva, porodice i gradova u Srbiji. Ne zaboravljamo ni medije, ukazujući na njihovu pogubnu ulogu u forsiranju narušenih slika, lažne i bezbrižne budućnosti koja pripada svima, posebno mladima. U toj i takvoj medijskoj slici, smrt radnika je tek vest koja brzo prelazi u statistiku a ona se potom još brže zaboravlja.
GRADILIŠTE – mesto vidljivog drutveno-političkog pada i moralnog sunovrata zemlje u kojoj živimo. Sa jedne strane su investitorsko-politički dilovi u službi identitetske promene grada kroz izgradnju elitističkih kompleksa i kondominijuma, dok su na drugoj strani radnici, koji se na neobezbednim gradilitima, u teškim uslovima i neretko radu na crno, bore za golu egzistenciju svojih porodica.
KO JE UBIO MOG TATU? – je pitanje kojim šesnaestogodišnja devojka otpočinje konačni obračun sa svima koje smatra odgovornim za smrt svog oca na gradilištu. U tom preispitivanju ne štedi ni sebe i sopstvenu odgovornost.
DA LI SU NAŠI ŽVOTI POSTALE SAMO IGRAČKE ZAIGRANIH? – je pitanje s kojim smo otpočeli ovaj proces i koje sada na kraju tog procesa upućujemo publici.

Zvezdara Teatar