Кокан Младеновић и Бранислава Илић

ПАД

Купи улазнице Резервације

О ПРЕДСТАВИ

Писац:

Кокан Младеновић и Бранислава Илић

Продукција

Центар за културу Свилајнац

Редитељ

Кокан Младеновић

Композитор

Марко Грубић

Сценографкиња

Марија Калабић

Костимографкиња

Андријана Јанковић

Видео радови

Горан Балабан

Дизајн звука и светла

Милан Јаневски

Дизајн плаката

Миља Младеновић

Организаторка

Милица Бошковић

Израда декора

Владимир Топалов и Ерика Вујић

Асистеткиња сценографа

Тамара Бранковић

ПРЕМИЈЕРА

23.12.2018.

ТРАЈАЊЕ

75 минута

Играју

Јелена Благојевић

ЈА

Бранислав Трифуновић

ТАТА

Нина Нешковић

ОНА

Екипа представе Пад

ПАД – причом о паду радника са зграде на којој је радио, вршимо обдукцију друштва, породице и градова у Србији. Не заборављамо ни медије, указујући на њихову погубну улогу у форсирању нарушених слика, лажне и безбрижне будућности која припада свима, посебно младима. У тој и таквој медијској слици, смрт радника је тек вест која брзо прелази у статистику а она се потом још брже заборавља.
ГРАДИЛИШТЕ – место видљивог друтвено-политичког пада и моралног суноврата земље у којој живимо. Са једне стране су инвеститорско-политички дилови у служби идентитетске промене града кроз изградњу елитистичких комплекса и кондоминијума, док су на другој страни радници, који се на необезбедним градилитима, у тешким условима и неретко раду на црно, боре за голу егзистенцију својих породица.
КО ЈЕ УБИО МОГ ТАТУ? – је питање којим шеснаестогодишња девојка отпочиње коначни обрачун са свима које сматра одговорним за смрт свог оца на градилишту. У том преиспитивању не штеди ни себе и сопствену одговорност.
ДА ЛИ СУ НАШИ ЖВОТИ ПОСТАЛЕ САМО ИГРАЧКЕ ЗАИГРАНИХ? – је питање с којим смо отпочели овај процес и које сада на крају тог процеса упућујемо публици.

Звездара Театар