Vesti

НОВЕМБАРСКА ПУТОВАЊА ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА

Звездара театар у новембру гостује у чак девет градова са четири различите представе.

 

Из представе Хипноза једне љубави

ХИПНОЗА ЈЕДНЕ ЉУБАВИ


Хипноза једне љубави говори о породици, одласцима, љубави према ближњима… Пред кућом шумара Ранка и његове жене учитељице Соје једне септембарске ноћи под звезданим небом одвија се радња ове необичне бајке. Њихова ћерка Мила се спрема на далек пут са младићем Мајем. Њихове комшије пензионисани војни лекар др Васа и његов син Драги, који комуницира са околином свирајући гајде,проучавају несвакидашње појаве које су задесиле мирно планинско сеоце…

2. новембар у 19 часова, Центар за културу општине Бор

3. новембар у 20 часова, Фестивал Дани Зорана Радмиловића, Зајечар

19. новембар, Сусрети позоришта/казалишта Брчко, БиХ

22. новембар, Фестивал првоизведених представа, Алексинац

 

ВОЗ


Импресивна, интензивна, упечатљива, интелектуална, филозфска, универзална прича, изузетан текст, маестрални глумци, чист таленат, јединствено искуство само су неке од импресија које смо добили од гледалаца. Представа је недавно обележила јубилеј – 100. извођење.

Из представе Воз

9. новембар у 20 часова, Позориште младих, Нови Сад

29. новембар, Центар за културу Јагодина

 

КУМОВИ


Душан Ковачевић је o представи Кумови рекао:

…Кумови су необична прича о пријатељству човека који је остао без посла са кером из оближњег парка који, такође, нема посао. И та прича почиње обично, као све приче које ће касније да се искомпликују и да добију сасвим друго значење. У основи је трилер и не бих га препричавао, јер ћу открити ко је убица.


Из представе Кумови

 

САВРШЕН КРОЈ


Комад Савршени крој Владимира Ђурђевића је „дволична“ и помало комична фарса која у једном чину, фуриозно и нештедимице разоткрива све мушке слабости. Реч је о двојици средовечних и добрано оцвалих, по много чему различитих мушкараца. Новокомпоновани тајкун Марко Милун (Слободан Нинковић) и ексцентрични кројач Светислав ( Драган Петровић), срешће се, наизглед, сасвим случајно у кројачком салону Светислава Свете Шнајдера „кројача из сенке“, који „на црно“ и у дубокој илегали, шије одела искључиво за елиту.

Из представе Савршен крој

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

УТИСЦИ СА СИНОЋЊЕГ ИЗВОЂЕЊА 50. БЕТОН МАХАЛЕ

Публика је синоћ имала прилику да погледа 50. јубиларно извођење представе Бетон махала у Звездара театру. Погледајте део атмосфере на линку.

Детаљније

БЕТОН МАХАЛА СЛАВИ ЈУБИЛЕЈ – 50. ИЗВОЂЕЊЕ

Представа Бетон махала 50. пут пред публиком и први пут на српском знаковном језику у оквиру акције Да чујемо позориште.

Детаљније

ОЦЕНА 9,83 СТИГЛА ИЗ ЗАЈЕЧАРА

Хипноза једне љубави освојила награду у Зајечару са оценом 9,83 на Данима Зорана Радмиловића, "Зоранов брк" за Драгана Петровића Пелета.

Детаљније