Vesti

BETON MAHALA SLAVI JUBILEJ – 50. IZVOĐENJE

Jubilarna Beton mahala na srpskom znakovnom jeziku

Predstava Beton mahala 16. novembra slavi jubilej – svoje 50. izvođenje! Ovo je predstava koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Publika u Zvezdara teatru je imala priliku već mnogo puta da ovacijama i dugim aplauzima nagradi sjajna izvođenja ove predstave, a predstava je širom regiona punila sale i izazivala oduševljenje.

Predstava Beton mahala je nastala kroz priče mladih Novopazaraca koji su želeli da govore o problemima mladih, otvarajući religijska, politička i druga društvena pitanja.  Skrećući pažnju na ove probleme, predstava suštinski govori o ljubavi.

Jubilarno izvođenje će biti prevedeno na srpski znakovni jezik u okviru akcije Da čujemo pozorište koju već drugu sezonu sprovodimo u saradnji sa kompanijom Japan Tobako Internešnal (JTI). Projekat se realizuje u saradnji sa Asocijacijom tumača srpskog znakovnog jezika (ATSZJ), Gradskom organizacijom gluvih i podrškom Grada Beograda.

 

Iz predstave Beton mahala

 

Predstavu su režirali Rifat Rifatović i Branislav Trifunović, a produkcija je pozorišna trupa Joj evo ih ovi, iz Novog Pazara. Ovog puta pred publiku u Zvezdara teatru izaći će Amar Ćorović, Nedim Nezirović, Petar Kostić, Vahid Džanković, Ema Muratović, Ajtana Dražanin i Lejla Bučan Pluncević.

 

RIFAT RIFATOVIĆ POVODOM 50. IZVOĐENJA

 

Rifat Rifatović

 

Povodom pedesetog izvođenja predstave Beton mahala, Rifat Rifatović je rekao:

Pedeset #betonmahala! Jubilej u kući koja nam je jedina otvorila vrata. Pre svega veliko hvala Zvezdara Teatru za prepoznavanje teatra u #betonmahali. Veliko je ovih 50, baš veliko, jer se ovih 50 predstava svaki put isto obraćalo, sa mnogo hrabrosti, snage, direktnosti, iskrenosti i pre svega mnogo ljubavi. Obraćala se i ticala se i nas samih (ljudi koji su mešali Beton za #betoniranje #betonmahalom) kao i onih koji su 50 puta vraćali glumce na još jedan 2, 3 aplauza više. Sa željom da se skrene pažnja na ono šta jesmo, bez ulepšavanja i pakovanja u nešto što ‘pitkije zvuči’. Srećan jubilej svakom onom ko je u ovih 50 igranja, osetio bar delić momenta #betoniranja. Beskompromisno i snažno, bar dok ne bude kao na kraju naše predstave: ‘da živimo u državi u kojoj ovakva predstava neće biti potrebna’. Kad smo došli do 50. šteta bi tek sada bila stati i ne nastaviti bar ovako kako smo dosad. Čeka nas još mnogo jubileja i igranja.

 

O PREDSTAVI SU REKLI I…

 

BOJANA MALJEVIĆ

 

Kad sam gledala Beton mahalu, ostao mi je utisak, i još uvek traje, da je to jedna od najboljih predstava koje sam gledala prošle sezone. To su neverovatno mladi ljudi, i neverovatni ljudi. Uzbudljivo je van svakih očekivanja. Nijedna tribina, nijedno predavanje, pa čak nijedan tekst, ne može da ima takav uticaj na mlade ljude kakav o ovoj tematici može da ima kontakt sa njihovom generacijom koja govori neke svoje lične priče na veoma uzbudljiv i specifičan način. (Bojana Maljević)

 

 

SERGEJ TRIFUNOVIĆ

 

Beton mahala je jedna vrlo značajna predstava. Ta predstava me je ostavila… Bukvalno sam plakao jedno pola sata posle predstave. Nisam mogao pola sata da govorim. To što su ti klinci uradili, tako hrabro, iznevši svoju utrobu na scenu, mislim da je to neprocenjivo i mislim da je to zapravo uloga pozorišta. (Sergej Trifunović)

 

 

MARKO ŠELIĆ, MARČELO

 

Ona daje klincima šansu da iz sopstvenog grla kažu kako se osećaju u svom gradu i kako žive sa određenim društvenim problemima koji su u tom konkretnom gradu aktuelni. Mislim da je važno zbog toga što su svima, naročito u vreme predizbornih kampanja mladi jedini na pameti… Na njima svet ostaje i sve se čini za njih… A da nikad ne čujemo šta oni zapravo misle i kako se oni sami osećaju.(Marko Šelić, Marčelo)

 

POVEZANE VESTI

UTISCI SA SINOĆNJEG IZVOĐENJA 50. BETON MAHALE

Publika je sinoć imala priliku da pogleda 50. jubilarno izvođenje predstave Beton mahala u Zvezdara teatru. Pogledajte deo atmosfere na linku.

Detaljnije

BETON MAHALA SLAVI JUBILEJ – 50. IZVOĐENJE

Predstava Beton mahala 50. put pred publikom i prvi put na srpskom znakovnom jeziku u okviru akcije Da čujemo pozorište.

Detaljnije

OCENA 9,83 STIGLA IZ ZAJEČARA

Hipnoza jedne ljubavi osvojila nagradu u Zaječaru sa ocenom 9,83 na Danima Zorana Radmilovića, "Zoranov brk" za Dragana Petrovića Peleta.

Detaljnije