VESTI

Predstava Hipnoza jedne ljubavi Dušana Kovačevića sinoć je nastupala na festivalu „Bucini dani“ u Aleksandrovcu, koji se ove godine održava četvrti put. U stručnom žiriju bili su Mira Banjac, Ljiljana Stjepanović i Irfan Mensur.

Zvezdara teatru je tom prilikom dodeljena nagrada „Milan Minja Obradović“ za najbolju produkciju pozorišne predstave izvedene na ovom festivalu.

„Zvezdara teatar je predstavom Hipnoza jedne ljubavi promovisao upečatljivu pozorišnu estetiku kojom je opravdao vrednost nagrade za pozorišnu produkciju u uslovima koji nisu plodno tle za stvaranje produkciono značajnih pozorišnih predstava.“ (Tanjug)

Stručni žiri je, takođe, odlučio da nagradu za najbolje glumačko ostvarenje festivala dodeli Draganu Petroviću Peletu za ulogu Vase u istoj predstavi, a „Zlatno zrno“ za najbolju žensku ulogu dobila je Anica Dobra za ulogu majke Soje u ovoj predstavi.

…žiri je konstatovao da su „retke glumice koje na tako brilijantan način pronađu novi i svež put u stvaranju jednog autentičnog, karakternog lika uz urođenu glumačku duhovitost“. (Tanjug)

Iz predstave Hipnoza jedne ljubavi

Fotograf: Nikola Vukelić

Predstava Hipnoza jedne ljubavi svoju premijeru je imala 17.12.2016. godine u Zvezdara teatru i od tada su ulaznice za svako izvođenje rasprodate u prvih nekoliko dana od izlaska repertoara, bez obzira na broj izvođenja kojih je bilo 5-6 u mesec dana.

Do sada je već osvojila nagrade na 46. Danima komedije u Jagodini i to:

  • Nagrada „Mija Aleksić“ za najbolju predstavu
  • Nagrada „Miodrag Petrović Čkalja“, statueta „Jovanča Micić“ za najsmešniju predstavu po odluci publike
  • Nagrada za najbolji savremeni domaći komediografski tekst Dušanu Kovačeviću
  • Statueta „Ćuran“ za najbolje glumačko ostvarenje Draganu Petroviću Peletu.

Izvođenje na festivalu „Bucini dani“ ujedno je i poslednje izvođenje ove predstave u ovoj sezoni.

Zvezdara teatar sledeću sezonu otvara u oktobru. Do tada nas pratite na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

POVEZANE VESTI

PREDSTAVA VOZ 100. PUT PRED PUBLIKOM

Predstava Voz u kojoj igraju Voja Brajović i Sergej Trifunović otvara novu pozorišnu sezonu u Zvezdara teatru. Saznajte više!

Detaljnije

PREDSTAVA HIPNOZA JEDNE LJUBAVI U PREDSEZONI

Predsezona u Zvezdara teatru – Hipnoza jedne ljubavi     Svakog meseca ih je bilo premalo (iako ih je nekad bilo i šest!), ulaznice su prebrzo prodavane, a mnogi sa nestrpljenjem čekali izlazak narednog repertoara i sledeće izvođenje kako bi…

Detaljnije

TANJA BOŠKOVIĆ OSVOJILA NAGRADU NA FESTIVALU U MAKEDONIJI

Glumica Tanja Bošković, dobitnik je nagrade za vrhunska glumačka ostvarenja, za ulogu Marije Kalić u predstavi Suze su ok Mirjane Bobić Mojsilović, na jubilarnom 25. Međunarodnom festivalu kamernog teatra „Risto Šiškov“ koji je održan u Strumici.

Detaljnije