ВЕСТИ

Представа Хипноза једне љубави Душана Ковачевића синоћ је наступала на фестивалу „Буцини дани“ у Александровцу, који се ове године одржава четврти пут. У стручном жирију били су Мира Бањац, Љиљана Стјепановић и Ирфан Менсур.

Звездара театру је том приликом додељена награда „Милан Миња Обрадовић“ за најбољу продукцију позоришне представе изведене на овом фестивалу.

„Звездара театар је представом Хипноза једне љубави промовисао упечатљиву позоришну естетику којом је оправдао вредност награде за позоришну продукцију у условима који нису плодно тле за стварање продукционо значајних позоришних представа.“ (Танјуг)

Стручни жири је, такође, одлучио да награду за најбоље глумачко остварење фестивала додели Драгану Петровићу Пелету за улогу Васе у истој представи, а „Златно зрно“ за најбољу женску улогу добила је Аница Добра за улогу мајке Соје у овој представи.

…жири је констатовао да су „ретке глумице које на тако брилијантан начин пронађу нови и свеж пут у стварању једног аутентичног, карактерног лика уз урођену глумачку духовитост“. (Танјуг)

Из представе Хипноза једне љубави

Фотограф: Никола Вукелић

Представа Хипноза једне љубави своју премијеру је имала 17.12.2016. године у Звездара театру и од тада су улазнице за свако извођење распродате у првих неколико дана од изласка репертоара, без обзира на број извођења којих је било 5-6 у месец дана.

До сада је већ освојила награде на 46. Данима комедије у Јагодини и то:

  • Награда „Мија Алексић“ за најбољу представу
  • Награда „Миодраг Петровић Чкаља“, статуета „Јованча Мицић“ за најсмешнију представу по одлуци публике
  • Награда за најбољи савремени домаћи комедиографски текст Душану Ковачевићу
  • Статуета „Ћуран“ за најбоље глумачко остварење Драгану Петровићу Пелету.

Извођење на фестивалу „Буцини дани“ уједно је и последње извођење ове представе у овој сезони.

Звездара театар следећу сезону отвара у октобру. До тада нас пратите на друштвеним мрежама Facebook и Instagram.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ

ПРЕДСТАВА ВОЗ 100. ПУТ ПРЕД ПУБЛИКОМ

Представа Воз у којој играју Воја Брајовић и Сергеј Трифуновић отвара нову позоришну сезону у Звездара театру. Сазнајте више!

Детаљније

ПРЕДСТАВА ХИПНОЗА ЈЕДНЕ ЉУБАВИ У ПРЕДСЕЗОНИ

Предсезона у Звездара театру – Хипноза једне љубави     Сваког месеца их је било премало (иако их је некад било и шест!), улазнице су пребрзо продаване, а многи са нестрпљењем чекали излазак наредног репертоара и следеће извођење како би…

Детаљније

ТАЊА БОШКОВИЋ ОСВОЈИЛА НАГРАДУ НА ФЕСТИВАЛУ У МАКЕДОНИЈИ

Глумица Тања Бошковић, добитник је награде за врхунска глумачка остварења, за улогу Марије Калић у представи Сузе су ок Мирјане Бобић Мојсиловић, на јубиларном 25. Међународном фестивалу камерног театра „Ристо Шишков“ који је одржан у Струмици.

Детаљније