VESTI

GDE ZVEZDARA TEATAR GOSTUJE U OKTOBRU

Zvezdara teatar u oktobru gostuje čak 10 puta sa pet različitih predstava!

Predstava Hipnoza jedne ljubavi

Predstava Hipnoza jedne ljubavi u oktobru gostuje čak pet puta. Predstavu možete da pogledate u Pančevu, Jagodini, Kragujevcu, Mladenovcu ili Mećavniku.

Hipnoza jedne ljubavi Dušana Kovačevića u kojoj igraju Ljubomir Bandović, Anica Dobra, Nina Janković, Dragan Petrović Pele, Uroš Jakovljević i Ivan Mihailović, govori o porodici, odlascima, ljubavi prema bližnjima… Pred kućom šumara Ranka i njegove žene učiteljice Soje jedne septembarske noći pod zvezdanim nebom odvija se radnja ove neobične bajke. Njihova ćerka Mila se sprema na dalek put sa mladićem Majem. Njihove komšije penzionisani vojni lekar dr Vasa i njegov sin Dragi, koji komunicira sa okolinom svirajući gajde, proučavaju nesvakidašnje pojave koje su zadesile mirno planinsko seoce…

 

Iz predstave Hipnoza jedne ljubavi

 

3.10. u 19.30 u Dvorani Kulturnog centra Pančeva
4.10. u 20.00 u Sali kulturnog Centra u Jagodini
11.10. na pozorišnom festivalu Joakiminterfest u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu
13.10. na pozorišnom festivalu Teatar u jednom dejstvu Centru za kulturu u Mladenovcu
27.10. na Jesenjem festivalu u Mećavniku

Predstava Voz

Predstava Voz otvara sezonu u Zvezdara teatru svojim 100. izvođenjem, a 99. put pred publikom gostuje u Narodnom pozorištu u Nišu 5.10.

 

Predstava Voz

 

 

Ovo je impresivna, intenzivna, upečatljiva, intelektualna, filozofska, univerzalna priča; izuzetan tekst, maestralni glumci, čist talenat, jedinstveno iskustvo samo su neke od impresija koje smo dobili od gledalaca za ovih prvih sto izvođenja.

Predstava je gostovala na značajnim festivalima u zemlji i regionu i osvojila mnoge važne nagrade u Rijeci, na Cetinju, u Nikšiću, Sarajevu, Aleksincu.

Sjajni glumački duo, kroz odličan tekst i fantastičnu igru otvara mnoge teme i pokreće na razmišljanje o raznim akspektima života.

“Poenta je, profesore, da kada u životu ne bi bilo patnje, kako bi uopšte znao da si srećan? Sa čime bi to poredio?”

Predstava Klaustrofobična komedija

Iz predstave Klaustrofobična komedija

 

8.10. u Theatar Akzent u Beču
20.10. u Pozorištu mladih u Novom Sadu

 

Kompleksna i zabavna uz sjajnu glumačku i autorsku ekipu, predstava publiku osvaja direktnošću, provokativnošću, sjajnim humorom i vrhunskim glumačkim izvedbama. Replike iz predstave se pamte i sa lakoćom se uklapaju u svakodnevne životne situacije.

Predstava u celosti, ali i glumci osvojili su brojne nagrade i priznanja na značajnim domaćim festivalima.

Predstava Savršen kroj

Predstava Savršen kroj gostuje u Minhenu 15.10.

Komad Savršeni kroj Vladimira Đurđevića je „dvolična“ i pomalo komična farsa koja u jednom činu, furiozno i neštedimice razotkriva sve muške slabosti. Reč je o dvojici sredovečnih i dobrano ocvalih, po mnogo čemu različitih muškaraca. Novokomponovani tajkun Marko Milun (Slobodan Ninković) i ekscentrični krojač Svetislav (Dragan Petrović), srešće se, naizgled, sasvim slučajno u krojačkom salonu Svetislava Svete Šnajdera „krojača iz senke“, koji „na crno“ i u dubokoj ilegali, šije odela isključivo za elitu.

Iz predstave Savršen kroj

 

15.10. Anton Fingerle Zentrum u Minhenu

 

Predstava Bajka o pozorištu

Predstava Bajka o pozorištu gostuje u Centru za kulturu u Valjevu 19.10.

“Bajka o pozorištu je komedija. Iako naslovljen kao bajka, ovaj komad, na žalost, mnogo više korespondira sa stvarnošću od bajki koje znamo. Položaj kulture, a pre svega pozorišta, i kako kulturu i umetnost doživljava naša politička elita su glavne teme kojima se ova predstava bavi.” (Vladimir Đurđević, pisac)

Iz predstave Bajka o pozorištu

 

19.10. u Centru za kulturu u Valjevu

POVEZANE VESTI

JOŠ NAGRADA ZA HIPNOZU JEDNE LJUBAVI

Nakon uspešnog izvođenja u Kragujevcu, Hipnoza jedne ljubavi je proglašena ubedljivim pobednikom na festivalu u Mladenovcu. Pročitajte utiske glumaca!

Detaljnije

NAGRADE NA JOAKIM INTERFESTU ZA HIPNOZU JEDNE LJUBAVI

Predstava Hipnoza jedne ljubavi je osvojila nagradu publike na Joakim Interfestu, a Dragan Petrović Pele je dobio Joakimovu nagradu na istom festivalu.

Detaljnije

OTVORENA SEZONA U ZVEZDARA TEATRU

U radosnoj atmosferi sa prijateljima i publikom sinoć je 100. izvođenjem predstave Voz počela nova sezona!

Detaljnije